Az első Scooby-Doo film nagy csalódás volt, a második azonban visszahozott mindent, amiért ezt az animációs szériát szeretni lehet, és bár a filmfolyam harmadik része alacsony költségvetéssel, ismeretlen színészekkel készült, mégis parádésabban sikeredett, mint az első kettő.

Bozont (Nick Palatas) egy bájos, ám igen butus srác, aki küzd a középiskolai szemétkedőkkel és a magánnyal, azonban egy véletlen folytán beront hozzá egy kutya, és az első találkozás örökre megpecsételi sorsukat. Scooby lesz Bozont legjobb barátja, ráadásul közvetett módon ugyan, de hozzájárul ahhoz, hogy Bozont újabb barátokat szerezzen, amikor rá és még négy diákra büntetést rónak ki, amit a könyvtárban kell tölteniük.

A büntetés során kiderül, hogy mindegyiküknek van egy közös szenvedélye, a rejtélyek, és mintegy villámcsapásként (és amúgy tényleg), az ég elsötétül, és hihetetlen dolog veszi kezdetét az iskolában: rejtélyes varázskönyv, szellemek és az elsüllyedt régi iskola rejtélye. De vajon négy pimasz kölyök és egy kutya képesek leszek megoldani a rejtélyt?

Szerintem mindenki számára egyértelmű, hogy igen, Bozont csapata képes lesz megoldani egy ekkora rejtélyt, mint azt láthattuk számtalan sorozatban és filmben, és ez bizony nagyon jó! A 2009-es élőszereplős film ugyanis nem pont olyan, mint az animációsok, de benne van minden, ami miatt ezt a történetet annyira szereti mindenki. A kaland, a felfedezés öröme, a bájos és vicces jelenetek, és egy olyan erő, ami legyőzhetetlen: a barátság. És ez az, amiben Az első rejtély kiváló, úgy mutatja be a barátságot, a csapat működését, a közös kalandokat, ahogy még korábban semmi.

A négy színészből talán kettő neve lehet ismerős: Hayley Kiyoko énekes-színésznőé, aki már a Limonádéban is bizonyított, és itt ő lett a zseniális Vilma, illetve Robbie Amell, mint Fred, akit A kiválasztottak című sorozatban láthattunk sokat.

A Scooby-Doo! Az első rejtély az ami, egy bájos és szerethető történet, ami sokkal több annál, mint aminek elsőnek látszott – van benne egy korrekt adag kiszólás és szarkazmus is, miközben a tini élet érdekességeit is bemutatja, ítélkezés nélkül. Én legalább egy tucatszor láttam a filmet, és még mindig képes szórakoztatni, bármikor szívesen előveszem!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .