Ismét egy rendkívül izgalmas epizóddal örvendeztettek meg minket a The 100 alkotói, ám ezúttal nem volt az a felfokozott tempó.

Miután Clarke fogságba esett, Diyoza elkezdte kihallgatni, azonban úgy ítélte meg, hazudik a lány, mivel megtalálták Bellamyékat az erdőben, azonban Madi időben érkezett és Bellamy is egy remek tervvel állt elő, amivel mindenki jól járhat. Persze ehhez kellett egy kis fenyegetőzés, meg fogvillogtatás, de úgy tűnt Diyoza és emberei hajlandóak belemenni az alkuba, és segíteni Bellamyt a tervében, valamint elengedni Clarke-ot. De sose bízz egy elítélt gyilkosban, aki gyilkosokat irányít – Bellamy és csapat keserű lecke árán tanulja ezt meg, ráadásul egy olyan ember bizalmát is elveszti (ismét), akiét nem akarta.

Megható pillanat volt Bellamy és Clarke találkozása, de messzemenően nem ez volt a leg érzelemdúsabb jelenet a mai epizódban, nos, igen, akadt ezen kívül még vagy három! De ezek az apróságokra nagyon is szükségünk volt: egyrészt, mert eltelt hat év, másrészt, mert hónapokig nem láttuk kedvenceinket.

Bár a mostani epizód nem volt olyan sodró lendületű, mint a múlt heti, ez nem jelenti azt, hogy unalmas lett volna, sőt, kifejezetten sok izgalmat láthattunk, ezek azonban nem okoztak akkora meglepetést. A logika ugyanis ezeket az eseményeket vetítette előre, nem azért mert kiszámítható, hanem mert ismerve a körülményeket, a szereplőket, és a szabályokat, teljesen érthető döntéseket hoztak a karakterek.

Érdekességként ismét kaphattunk egy szeletet az Eligius IV legénységének összetettségéről, persze itt mindenki bűnöző, de nem csak a gyilkolás, vagy az igazság kiderítése a céljuk, hanem megvannak a maguk titkai, hatalmi játszmái, sőt, még egyeseknek morális kódexe is van – tudom, én is ledöbbentem, de pont ezért jó ez a sorozat, fogja a sztereotípiát és a kukába dobja. A jó információadagolásnak köszönhetően pedig már tűkön ülök, miért és hogyan is lettek ezek az emberek azok, akik, és hogy miért van szükségük arra, amire.

A múlt heti epizódot egyértelműen Clarke vitte, azonban a mostaninál már nehéz lenne megmondani, mi volt a legkomolyabb karakter-megmozdulás: Marcus, Octavia, Diyoza, McCready mind olyan szereplők, amik most nagyon odatették magukat.

A beszámolóm végére hagytam egy jó hírt is, a The CW úgy döntött, berendeli a sorozat hatodik évadát is, ismét nyári szezonkezdettel – én pedig ennek nagyon örülök!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .