A Grace Klinika évadfináléja kicsit olyan, mint az olyan ember, aki azt hiszi magáról, hogy rettentő vicces, pedig csak kínos, amit mond.

Elérkezik Jo és Alex esküvőjének a napja, az esemény azonban nem hajlandó zökkenő nélkül lezajlani: a násznép rossz helyszínen köt ki, az esküvőszervező allergiás rohamot kap, az ifjú párnak pedig nyoma vész. Ha pedig ez még nem lenne elég, ott lóg a levegőben Arizona távozása, Jackson és Matthew kénytelen meglenni egy légtérben egymással, Jo állásajánlatot kap Bostonba, és váratlanul Teddy is megjelenik Seattle-ben.

Szóval értem én, hogy (főleg a múltheti „dráma” utána) a készítők a humorra akartak ráerősíteni, meg hogy a tévedések vígjátéka az esetek többségében működik, ám a végeredmény jelen esetben számomra sokszor közelebb volt a kínoshoz, mint a szórakoztatóhoz. Ami első körben abból származik, hogy az írók bizony néha nagyon elvetették a sulykot: rossz címet kap a násznép, az ifjú pár meg, ahogy elvonul egy pásztorórára, beszorul egy szerszámoskamrába? Igen, ez humoros, ez működik. De az, hogy a rossz esküvőn hirtelen rosszul lesz az örömanya, akit csak Bailey menthet meg, miközben Jo meg Alex talál egy csontvázat a kamrában? Na, ez már sok. (Az oltár előtt elvégzett gégemetszésről meg aztán már ne is beszéljünk.)

Aztán ehhez jött még a szokásos, évad végi drámázás-szenvedés: Bailey-nek elegen van a papírmunkából, Arizonának már előre honvágya van, Amelia szembesül vele, hogy megint kezd beleszeretni Owenbe, Jo nem tudja, menjen-e vagy maradjon… Szóval húzzuk csak a néző agyát. Jó, persze itt is voltak tök jó szálak, mint például a berúgott gyakornokok, de azt akkor sem bocsátom meg, hogy April távozását meg egyetlen mondattal oldották meg: otthagyta a kórházat, hogy „Isten munkáját” végezze a hajléktalanok közt. (Utolsó jelenete pedig végképp rettenetesen szirupos, és továbbra is fenntartom, hogy felélesztett kapcsolata Matthew-val nem egészséges.) Ami pedig Teddy slusszpoénját illeti: nos, ez a fordulat körülbelül annyira szappanoperás, mint azzal zártunk, hogy Maggie Meredith eltitkolt féltestvére, ugyanakkor viszont mégis látom benne a potenciált.

Mondjuk mindezzel nem azt akarom mondani, hogy az epizód egy menthetetlen vacak lett volna, mert mindezek mellett nagyon sok szép és megható jelenet is helyet kapott: Jo és Alex végtelenül cuki volt, a tényleges esküvő gyönyörű, a néha, a háttérben feltűnő táncoló kislányok pedig hihetetlenül édesek. Szóval valamilyen szinten azért beletaláltak az alkotók, és sikerült elérniük azt, amit alapvetően kitűztek maguk elé.

A Grace Klinika tizennegyedik évada meglepően erősen indult, és ha útközben voltak is bukkanók, viszonylag sikerült tartani a színvonalat – ami azért nagy előrelépés az utóbbi pár évadhoz képest. És így bizony, be kell vallanom, egészen izgatottan nézek a tizenötödik szezon elébe.

Szerző

Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .