Egy akciódúsabb felvonás után a Chapter 17-ben ismét visszavett a tempóból a Légió, és újra a lassú történetépítés és a karakterfejlődés került fókuszba. Ezen a ponton már szinte biztos vagyok benne, hogy az alkotók arra hajtanak, hogy csak a fináléban fog megvalósulni a „nagy durranás”, illetve esetleg még lesz egy kis felvezetés a következő részben – emiatt nem is tudok haragudni azért, hogy újabb „kilengés” történt a fő cselekményszál továbbpörgetése helyett.

Syd (Rachel Keller) bevonását követően a Divízió többi tagja is David után ered az egyelőre ismeretlen helyszínre, beleértve Caryt (Bill Irwin), Kerryt (Amber Midthunder), valamint még az újonnan felbukkant Lenny Buskert (Aubrey Plaza) is, aki azonban kizárólag egy kiadós buli után ered útnak. Eközben a jelen, a múlt és régmúlt között ugrálva mélyebb betekintést nyerhetünk Melanie (Jean Smart) történetébe, jelenlegi állapotába, valamint abba, hogyan használja Amahl Farouk (Navid Negahban) a nő férje, Oliver (Jemaine Clement) testét és emlékeit arra, hogy manipulálja az egykori Summerland főnökét, ezzel rávéve arra, hogy beleköpjön ellensége, David levesébe – az, hogy ez mennyiben merül ki, és hogy egyáltalán megvalósul-e, az kérdéses marad.

Először is, szeretném megköszönni a Légió alkotóitól, hogy a két nő közötti szexualitást mindenféle fetisizációt nélkülözve vitték színre. Mint tudjuk, Lenny a saját neme iránt vonzódik, és a Hármas Divízió börtönéből való kijutása után három kedvenc hobbijának hódol: a partizásnak, a drogozásnak és a csajozásnak. Az írók pedig egy olyan szexjelenetet tettek bele az epizódba, ami egyszerre merész, mégis sok helyen csak sejtet és igencsak művészi, úgyhogy le a kalappal. A reprezentáció szintjén eddig sem voltak problémák a Légió háza táján – elvégre a stábban fele-fele arányban vannak nők és férfiak, a rasszok eloszlása szintén nem olyan rossz, és Lennyn kívül van még egy meleg szereplőnk – de Lenny bulijának kivitelezése most nagyon betalált.

Aztán, végre Melanie hátterének egy részét is megismerhettük, ami már nagyon régóta ért – az alkotók pedig azzal kárpótoltak minket, hogy kaptunk egy körülbelül nyolcvanöt százalékban Melanie-centrikus epizódot. A hölgy férje felbukkanása és újra eltűnése óta csak árnyéka önmagának, és úgy tűnik, egyre jobban közeledik az őrület felé. A csapat többi tagja aggódik érte, de bárhogyan próbálnak segíteni, nem tudják őt visszarángatni a valóságba. Farouk ezt a helyzetet használja ki tökéletesen: felbolygatja Melanie emlékeit, aminek köszönhetően mi nézők is betekintést nyerhetünk a nő fiatalkorába, megtudhatjuk milyen volt anno, friss házasokként a kapcsolata Oliverrel, és hogy mire vágyik most a legjobban.

Már csak két felvonás van hátra a Légió második évadjából, és minden adott egy ütős fináléhoz, de korábban mint említettem, egy meglepetésekkel teli szériáról van szó, úgyhogy akármi történhet még.

Szerző

Szerkesztő

Koncertmániás detektívgyakornok, kezdő anglofil, rendkívül utópista Metal Lady. Elfogult rajongó, egyben egy leendő exkluzív kutyasziget tulajdonosa.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .