“Az emberi érzések fájdalmasak és zavarosak, mégis mérhetetlenül gyönyörűek.”

Mindig öröm szembesülni vele, hogy vannak ígéretes magyar írók, és – az eddig számomra ismeretlen – Lana Millan is közéjük tartozik. A Raziel olyan kellemes csalódást okozott, hogy ezek után biztosan nyomon fogom követni az írói tevékenységét.

Ismered a viccet, amiben a bukott angyal, a KitKat-mániás démon és egy hősszerelmes bolti eladó a Tudás Könyvének keresésére indul? Nem? Nem csoda, hiszen ez nem vicc. Raziel a Tudás Könyvének őrzője, a legfelsőbb misztériumok és titkok angyala. Vagyis csak volt. Valami történt. Lélegzik és ver a szíve, miközben Nevada tűzforró sziklái között kinyitja a szemét. Emberré vált. Lehetne még ennél is rosszabb a helyzete? Lehet, és lesz is. Amikor eltűnik a Tudás Könyve üzletet ajánlanak neki: ha segít megtalálni, visszakaphatja a szárnyát. Segítőként egy pimasz démont varrnak a nyakába, hogy aztán együtt vágjanak neki Amerika vadregényes tájainak. Kalandos útjuk során Raziel felfedezi magában az elszánt harcost, a féltő barátot, és az esendő embert. Lana Millan második regénye egy izgalmas mese, ami akár igaz is lehetne.

A Raziel egy nagyon szórakoztató, izgalmas könyv, igazi kikapcsolódás lehet a nyári melegben. A hangulata engem a Lucifer sorozatra emlékeztetett, szóval akinek az bejött, annak garantáltan tetszeni fog a Raziel is. A történetnek tök jó lendülete van, ugyan a közepén egy picikét leült, de a végére megint felpörögtek az események. Nagyon jó a humora, működik a szereplők között a kémia és szellemesek a párbeszédek. Különösen szerettem Raziel és Belader, a démon csipkelődését.

A szereplők közül természetesen Belader a kedvencem – az ilyen típusú karakterekkel egyszerűen nem lehet mellényúlni –, de Kendra, Raziel barátnője is nagyon szimpi volt, szerettem benne, hogy olyan vagány és nem csak díszletnek volt. Uriel és a villanásnyi Lucifer is megfelelt az elvárásaimnak, érdekesnek, összetettnek tűnnek, többet is elbírtam volna belőlük.

Raziellel már picit gondban vagyok; egyrészt voltak cuki pillanatai, tetszett, ahogy az emberi léttel bajlódott, viszont amikor felült arra a bizonyos hisztivonatra, akkor kihúzta a gyufát. Borzasztó, hogy mennyit nyafogott meg szerencsétlenkedett, és mindig meg kellett menteni. Nem is értem, hogy egy nő hogy adhat ilyen sztereotip tulajdonságokat a hősnőjének. Főleg, hogy láthatóan tud belevaló csajokról írni, lásd Kendra. Szóval remélem, hogy a folytatásban ezt kiküszöböli és elküldi Razielt valami feminista önképző körbe, vagy legalább önvédelmi tanfolyamra, hogy meg tudja menteni magát, amikor már megint meg akarják erőszakolni/verni. Remélhetőleg megedzették a kalandok.

A romantikus szálra számítottam – nyilván, ki nem? –, cseppet hirtelen jött, de tetszett, jók voltak együtt. Kíváncsi vagyok, hogy fog működni a jövőben.

Volt néhány logikai bukfenc, főleg az időt illetően, és Mihály tervének kivitelezéséért sem voltam oda, de összességében tetszett, olvastatta magát, kikapcsolt, és nagyon szórakoztató volt. Remélem, hamarosan számíthatunk a folytatásra.

 

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .