Örömmel jelenthetem, hogy a múltheti jóslatom, miszerint a finálé előtt érdemben nem sok minden fog történni, nem vált be. A Légió cselekménye hirtelen ötezerre kapcsolt, egy-két lassabb, érzelemdúsabb szcénát leszámítva egyértelműen az akcióé volt a főszerep, és mindeközben még a sztorival és a karakterfejlődéssel is haladtunk előre. Nem akarok előre inni a medve bőrére, de úgy tűnik, így összességében sokkal kiegyenlítettebb lesz a szezon tempója, mintha az alkotók mindent a lezárásra tartogattak volna. Na, de mindent csak szép sorjában…

A Divíziós csapatból már csak Clark (Hamish Linklater) és katonák hiányoztak, akik végül szintén megérkeznek a kies, sivatagos területre, ahol az összecsapás készülődik. A terv azonban újabb csorbát szenved, amikor Syd (Rachel Keller) egy földalatti csapdába esik, ahol Melanie-val (Jean Smart) találkozik. A nő – elég nagy valószínűséggel Farouk hatása alatt – elkezdi győzködni Sydet arról, hogy nem Farouk az, akitől félni kell, hanem David (Dan Stevens). Főhősünk összefut Oliverrel (Jemaine Clement), akiről szintén nem tudni, hogy valóban ő az, vagy épp az Árnykirály használja a testét, és faggatni kezdi Syd hollétéről, ám ez a mutatvány vérengzésbe torkollik. Cary (Bill Irwin) és Kerry (Amber Midthunder) szintén lejutnak a földalatti bázisba, ahol egy furcsa, ám annál vérszomjasabb lény veszélyezteti őket.

A sztori eljutott arra a pontra, hogy most már tényleg nem tudjuk eldönteni, mit higgyünk Davidről és az Árnykirályról – tényleg David lesz végül a főgonosz, vagy csak Farouk mesteri manipulációja alatt áll mindenki? Ha a képregényeket vesszük alapul, Légió inkább egy antihősre hajaz, és eddig a szériában is nagyjából ezt az utat vájták ki neki. Remélhetőleg a fináléban kiderül, melyik verzió lesz a nyerő, egyelőre mindkettő ugyanannyira hihetőnek tűnik. Ha már itt tartunk, muszáj megemlíteni, hogy a sorozat történetében először most hangzott el a Légió név, és biztosan nem véletlen, hogy pont így időzítették ezt a jelenetet az alkotók.

A jellemábrázolás is pazar, főleg Melanie és David esetében, akiknek az íve gyakorlatilag az egész évad alatt épült. A megtört, ám mindig segíteni próbáló, már-már anyafigurának tekinthető Melanie Bird a szemünk láttára pártolt át Faroukhoz elkeseredettségében és csalódottságában, mi mégsem vettük észre. Most próbál segíteni Sydnek, hogy végre ő is tisztán lásson, ám korántsem a tőle megszokott módon. David Hallernek pedig úgy tűnik, nem a Clockworks előtti időszakban jött el a törés – hiába láttuk világosan a kiborulását ami után nővére bevitte az intézetbe – hanem most, Farouk hosszú éven át tartó kínzása, és szerelme elvesztését követően. Az, hogy ők ketten merre indulnak el mindezek után, a jövő kérdése.

Jó hír, hogy a Fox berendelte a Légió harmadik évadát, úgyhogy nem kell búcsút intenünk a szériának jövő héten. Nekem már most van pár teóriám a folytatással kapcsolatban, de nem bátorkodnék semmit jósolni, főleg úgy, hogy ez a sorozat mindig váratlanul meglep – de pont ezért is szeretem.

Szerző

Szerkesztő

Koncertmániás detektívgyakornok, kezdő anglofil, rendkívül utópista Metal Lady. Elfogult rajongó, egyben egy leendő exkluzív kutyasziget tulajdonosa.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .