Újra egy fináléhoz érkeztünk, ezúttal a Légióéhoz – a múltkori, pörgős epizódhoz képest a Chapter 19-nak már kiegyensúlyozottabb volt a tempója. Akció most is akadt bőven, ám ezeket a jeleneteket szinte teljesen egyenlő arányban váltották a lassabb, inkább az érzelmekre és a jellemábrázolásra épülő szcénák. Összességében nagyjából ismét beváltak a tippjeim a cselekménnyel kapcsolatban, ám némely pontokon nem is az, hogy alulmúlta a várakozást, inkább csak több kérdés maradt nyitva, mint amit megválaszoltak az évad során.

David (Dan Stevens) végre összetalálkozik Faroukkal (Navid Negahban) a sivatagban és Divízió tagjainak – főleg Lenny (Aubrey Plaza) – segítségével fizikailag legyőzi őt. Clark (Hamish Linklater) és csapata végül a Cary (Bill Irwin) által készített szerkezettel hatástalanítják az Árnykirályt és a Divízió főhadiszállására viszik őt, hogy később kihallgassák. Eközben azonban Fukyama admirális (Marc Oka) és Syd (Rachel Keller) hatására a többiek is elkezdenek kételkedni David igazában és Farouk tárgyalása előtt őt is kérdőre vonják. Ez a mutatvány azonban balul sül el, ami nem várt kockázatokkal jár, főleg egy felbosszantott, nagy erejű mutánssal a képben.

Szokásomhoz híven a jó dolgokkal kezdek: a nagy csata ugyan rövidre sikeredett – erről majd bővebben egy bekezdéssel lejjebb – esztétikailag annál pazarabb lett, hiszen az alkotók remekül ötvözték a szép grafikát az enyhén őrült ötleteikkel, ezzel tökéletesen tükrözve a széria alaphangulatát. Imádtam továbbá Syd és David párbeszédét a sivatagban, ami számomra az epizód csúcspontja volt. Itt az öntudatra ébredt Syd szembesítette a kicsit még mindig a sötétben tapogatózó Davidet a kemény valósággal, és Rachel Keller most először hivatalosan is kap tőlem egy piros pontot az alakításáért.

Na, de akkor jöjjön a fekete leves, és most figyelem, erősen spoileres rész következik! Szóval, megmondom őszintén, engem picit zavart, hogy egy egész szezonon keresztül építgettek egy bizonyos ívet – ez esetben jelen pillanatban Syd jövőbeli énjének megjelenését –, amit aztán a végkimenetellel szerintem nem igazán lehet összeegyeztetni. Elvileg ő, valamint Farouk pont azt hivatottak megakadályozni, ami végül mégis bekövetkezik – most akkor eredetileg is ez volt a terv, vagy csak ezután jön a megoldás? Aztán, a rész elején megtudjuk, mi történik Oliverrel (Jemaine Clement) és Melanie-val (Jean Smart), ám semmi nem derül ki abból, hogyan jutottak el odáig, meg egyáltalán miért csinálták ezt. Valamilyen szinten logikus és karakterhű a sztorijuk, csak az időzítéssel van inkább problémám.

Na, de, annyi baj legyen, hiszen két évad alatt egy fél kezemen össze tudom számolni, hányszor okozott csalódást a Légió, úgyhogy az eddigi teljesítménye alapján meg tudom bocsátani a kilengéseket, és természetesen izgatottan várom a harmadik felvonást!

Szerző

Szerkesztő

Koncertmániás detektívgyakornok, kezdő anglofil, rendkívül utópista Metal Lady. Elfogult rajongó, egyben egy leendő exkluzív kutyasziget tulajdonosa.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .