A zene mindig nagyban befolyásolja azt a filmet, amiben felcsendül, és ez különösen igaz a Gyűrűk Ura és a Hobbit-filmek esetében. Bár a lista, akárhogy is nézzük, több oldal van tele a soundtrackek és dalok neveinek sokaságával, mégis van az a pár darab ami képes különlegesen megmozgatni az ember szívét.

  1. Elves Arrives Helm’s Deep

Lehet, hogy Éomer és a vele tartó sereg volt a fő győzelmi tényező a Helm-szurdoki csata során, arról azonban nem lehet megfeledkezni, hogy Aragornék koránt sem tartottak volna addig ameddig, ha Haldir nem érkezik meg jó pár másik tünde harcossal az oldalán. Bár a bevonulásuk alatti zene egy nagyobb tracknek a része (The Hornburg), de mégis, ahogy abban a keretben megérkezik a kisebb sereg egyrészről ad egy lelkesítőbb érzetet, de ez akkor válik teljessé, amikor látjuk azt, hogy ők hozták vissza a megrémült és hitevesztett rohaniakba az erőt a küzdéshez.

  1. That’s what Bilbo Baggins hates

Valahogy mindig is érdekesnek tartottam azt, hogyha vidám muzsika csendült fel akármelyik filmben, az majdnem teljes egészében a törpök és/vagy a hobbitok énekelték. Ez alól a Zsákos Bilbó frászban áll sem kivétel, ahol a törpök seperc alatt feltakarítják az általuk megkreált őskáoszt, míg szegény Bilbó csak kapkodja a fejét ijedtében. Egy meglehetősen vicces és vidám pontja ez a filmnek.

3.Elendil’s Oath

Aragorn koronázási éneke felidéz egy ősi ígéretet, amit még az egykori nagykirály Elendil mondott, mikor partra lépett Középföldén. Egy szép, megható dal, ami méltó indítása volt egy új korszaknak. Azt meg már tényleg csak hab a tortán, hogy Viggo Mortensen még évekkel (sőt,  egy bő évtizeddel is) később pontosan emlékezett a dalszövegre, és el is énekelte.

  1. The Misty Mountains Cold

Akárcsak a dobogó legfelső fokán álló darab, a Misty Mountain song is egy meghatározó darabja ennek a világnak: a dal révén jobban beleláthatunk abba, hogy mekkora súlya is van az Erebori küldetésnek: mind érdemi, mind érzelmi szempontból. Az idősebbek még emlékeznek a vérontásra, a fiatalabbak meg át érzik seniorjaik fájdalmát és velük éneklik azt a dalt, mely tűzzel lett a lelkükbe égetve.

  1. Rohan Theme

Elenyésző azoknak a zenéknek a száma, amik képesek megríkatni és/vagy teljesen lenyugtatni, de Rohan zenéje minden eddigit túlszárnyalt ebben a tekintetben: egyszerre akar az ember lánya ettől elhasználni egy százas csomag papírzsepit, de emelett meg úgy is érzed a dal miatt, hogy a világ, legyen akármilyen szürke és kegyetlen, van egy kis fénypont, ami miatt megéri a sok áldozat.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .