Vajon hány szinonimám maradt még, hogy tovább dicsérjem a The 100-ot?

Octavia hajlandó megvívni a háborút a Föld utolsó élhető területéért, még akkor is, ha ehhez súlyos veszteségekkel kell számolnia, és akár örökre lakhatatlanná teszi a helyet. Természetesen az egész Wonkru a Vörös Királynő mögött áll, ahogy azt tették az elmúlt hat évben, azonban Bellamy és Clarke kétségbe vonja a lépés jogosságát és szabotálni akarja Octavia tervét egy borzasztóan kegyetlen, ám szükségszerűnek érkező lépéssel.

Eközben a völgyben Kane előadja terveit Diyozának, aki beavatja titkába a férfit, és bár úgy tűnik, az Eligius IV legénysége között minden rendben van, mélyen a felszín alatt azonban hatalmi harcok dúlnak, amibe ezúttal a Skikru tagjai is rendesen beleállnak.

Kicsit sok szálon futottak most az események, amit ugyan nem volt nehéz követni, de a zsúfoltság most nem tett annyira jót ennek az epizódnak – persze még így is szuperlatívuszokban érdemes róla beszélni. A sok szál viszont szépen kezd összeérni, és ennek köszönhetően sokkal világosabbak és láthatóbbak az erőviszonyok.

A testvérpár közötti belső feszültség egyre jobban elharapódzik, és néha magam sem értem, kinek a pártját kellene fogni, vagy melyik lépés a helyes egyáltalán. Tényleg megéri harcolni bűnözők ellen egy aprócska földért, miközben az emberiség a kihalás szélén áll, vagy pedig a feltétlen megadás-e a jobb döntés, azonban ekkor elítélt gyilkosok és bűnözők veszik át az emberiség irányítását.

Be kell valljam, egyre jobban kedvelem Diyozát, rendkívül összetett személyiséggel rendelkezik, és a csapatának köszönhetően végre bepillantást nyerhetünk Alie pusztítása előtti világba, amire én különösen kíváncsi vagyok. Ugyan még mindig nehezen barátkozom meg a kissé hippi stílusú Kane-nel, de azért tetszik az optimista hozzáállása a világhoz és a jövőhöz, különösen mivel az elmúlt hat évet Octavia uralma alatt élte meg.

Az epizód legbájosabb pillanatait ismét Montynak és Parkernek köszönhetjük, a srác minden tudásával és erejével azon van, hogy megakadályozza a vérontást, és hozott magával valamit, ami talán megoldást nyújthat, azonban egy emberen kívül senki sem figyel rá, pedig nagyon is kellene!

A The 100 eheti epizódja megmutatta, hogy gőzerővel haladunk a finálé felé, azonban nem kell attól tartani, hogy nem kapjuk meg a magunk hajtűkanyarjait, csak ezúttal még ravaszabban és még pörgősebben bukkannak fel!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .