Még csak öt epizód telt el a legelső évadból, de a Reverie eddig minden héten tudott valami újat mutatni, és hozza a már megszokott szintet. A múltheti részhez hasonlóan a mostani is remekül ötvözi a pörgős akciójeleneteket a lassabb, érzelmesebb szcénákkal, amiket az írók gyönyörűen helyeznek egyensúlyba egymással és szépen is időzítik őket. A múltkorihoz hasonlóan az Altum Somnum névre keresztelt felvonás ismét behoz egy érdekes ívet, ami rendkívül ütősnek ígérkezik, és jó lenne, ha tovább vinnének az alkotók.

A katonaság egyik stratégiailag fontos épületében egy nap robbantás történik, aminek egyetlen egy túlélője marad, a biztonsági őrként dolgozó Denise Lang (Ashleigh LaThrop), aki azonban komoly sérüléseket szenvedett és kómába is került. A védelmi minisztériumnak dolgozó Monica Shaw (Kathryn Morris) eddig is érdeklődött az Onira Tech Reverie-je iránt, ám most kapva kap az alkalmon, hogy bizonyítsa kollégáinak, mire is képes a program. Shaw meg is kéri Charlie-ékat (Dennis Haysbert) hogy segítsenek, ami azt jelentené, hogy az eszméletlen, és ebből kifolyólag beleegyezni nem tudó Denise-be is beültetik a chipet, és Denise emlékei, valamint a Reverie segítségével újramodelleznék a robbantás pillanatát, hogy kiderüljön, ki volt a tettes. Maráék (Sarah Shahi) csapata vonakodva ugyan, de beleegyezik a műveletbe, ám nyomozásuk közben váratlan információkra tesznek szert.

Monica Shaw karaktere eddig nagyjából minden részben fel-felbukkant egy-két pillanatra, úgyhogy sejthető volt, hogy lassan nagyobb szerepet fog kapni ő is, és a katonaság is, mint intézmény, de a szándéka igazán csak ebben az epizódban nyilvánult meg. Az alkotók tökéletesen elevenítették meg minden egyes szereplő morális dilemmáját az operációval kapcsolatban: Charlie ugyan már ismeri Shaw-t korábbi munkahelyéről, és sokszor kiáll mellette, ám teljesen ő sem marad kétségektől mentes. Paul (Sendhil Ramamurthy) és Alexis (Jessica Lu) csuklóból elutasítják a műveletet, és csak azután veszik fontolóra a dolgot, miután kiderül, hogy életeket menthetnek vele. Mara az egyetlen, aki nem hezitál sokáig, hanem elég hamar igent mond a bevetésre, és ismét bizonyít hősnőként.

A katonaság bevonásának ötlete alapból rendkívül érdekes, ám a történet, amibe beleillesztették az alkotók, még inkább: adott egy gerilla csoport, aminek elsődleges célja, hogy felhívja mind a civilek, mind a hadsereg figyelmet arra, mennyi pénzt öl a kormány felesleges háborúzásba. Eddig nehéz nem az ő pártjukat fogni, ám onnantól kezdve, hogy ártatlan emberek halálát okozzák figyelemfelkeltés céljából – illetve, mint kiderül, érzelmi manipulációt alkalmaznak, amikor tagokat toboroznak –, már egészen másképp állunk hozzájuk, ugyanakkor a hadseregben sem tudunk feltétlenül bízni. Ezt a dilemmát élik meg a karakterekkel együtt a nézők is, és ezért olyan izgalmas végigkövetni az eheti eseményeket a képernyőn.

A Reverie nem csak hogy pompásan kezdett, de egyelőre a folytatás is csodálatos, egyszerűen lehetetlen fogást találni rajta, pedig már a szezon felénél járunk. Amondó vagyok, ennél soha ne is legyen rosszabb.

Szerző

Szerkesztő

Koncertmániás detektívgyakornok, kezdő anglofil, rendkívül utópista Metal Lady. Elfogult rajongó, egyben egy leendő exkluzív kutyasziget tulajdonosa.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .