Amennyire élvezetesnek, egyedinek és frappánsnak tartottam a Freakish első évadát, annyira csalódtam a másodikban.

Az iskolát még mindig körbefogják a fertőzöttek, és bár Natalie (Aislinn Paul) áldozatával megmenekült a csapat, Diesel (Adam Hicks) nem tudja megbocsátani társainak, hogy hagyták veszni a számára kedves lányt. Eközben Lashawn (Melvin Gregg) is visszatért kinti útjáról, ahonnan további túlélőket hozott magával. A csapat egysége ezzel örökre megbomlott, amit tovább súlyosbítottak elhalhatott fotók, vezetéknevek, és maga a nagy rejtély, hogy mi történt valójában a vegyi gyárban.

Amennyire dicsértem a sorozat első évadát, sajnos annyira meg kell köveznem a másodikat, ugyanis míg az elsőben az össze tini sorozatos sztereotip hibát mellőzték, ezúttal állandóan azokba botlunk. A korábban éppen hogy szinten tartott szerelmi háromszög duplázódott, ráadásul még a szereplői is olyan gyorsan cserélődtek, hogy csak kapkodtam a fejemet, eközben főhőseink olyan szintű végletekben beszéltek, mintha már generációkat éltek volna végig közösen.

Szomorú vagyok, mert ez a drámázás pont az olyan, valódi témáktól vette el az időt, mint a tini terhesség, az erőszakos apa vagy a túl sokat vállaló és pont ezért túl gyorsan felnövő fiatalok. Végig az volt az érzésem, mintha fogták volna a korábbi írógárda jó részét, és kirúgták volna őket.

A második évad felére begyorsultak az események, így számunkra is sokkal több részlet derült ki a balesetről, annak körülményeiről, hátteréről, na, meg a nagy titokról, ami a srácokat körbelengi.

Minden negatívum ellenére kedvelem a sorozatot, remélem a következő évadra összeszedi magát, és mivel ismét egy cliffhangerrel ért véget (mondtam már, hogy utálom ezt?), ezért keresztbe tett újakkal várom, hogy a Hulu berendelje a harmadik évadot – bár feltételezem, olyan alacsony a költségvetése, amennyire csak lehet.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .