Kissé paradox módon a nagy színészekkel operáló első két Scooby Doo mozifilm nem aratott, szemben a kizárólag tévéképernyőre készült előzmény-folytatással, amit hatalmas ováció, és számos rekord követett. A Scooby-Doo és a tavi szörny átka pedig a jól megérdemelt folytatás, egy pici hibával, és számos meglepetéssel.

Diána, Vilma, Fred, és Bozont nyári munkát vállalnak Diána gazdag rokonának golfklubjában, a tengerparton, azonban a szállodaként és pihenőközpontként is működő helyen különös dolgok történnek: egy vízi szörny zavarja meg a vendégeket, miközben mindenki egy gonosz boszorka átkáról beszél. És bár Diána és Fred nem hisznek az átkokban, Bozont és Scooby Doo annál inkább, és ugyan inukba szállt a bátorságuk, a csapat összetartó ereje és rejtélyek utáni vágya bizony arra sarkallja őket, hogy tárják fel a rejtélyt, és mentsék meg a pihenőközpontot – és egyúttal a nyári munkájukat is.

A Scooby Doo történetek, legyen animációs sorozat, élőszereplős film, vagy éppen videójáték, egy célja van: szórakoztatni, ennek megfelelően nem lehet morális okosságokat vagy társadalmi szerepvállalást elvárni tőle – bár azért igyekszik ezekhez is hozzászólni a történet. A Scooby-Doo és a tavi szörny átka ismételten egy bájos és vicces alkotás, ami megpróbálja azt, ami keveseknek sikerült: felülmúlni elődjét. Ugyan ebbe beletört az alkotók bicskája, és valamivel gyengébb filmet kaptunk, ez közel sem jelenti azt, hogy nem szórakoztató!

A színészek továbbra is hozzák a megszokott szerepet, ráadásul most még „rajzfilmesebbre” vették a figurát – javaslom, figyeljétek a golfpálya rohangálás hátterét – és ezzel sok szép emléket hoztak vissza a nézőknek, eközben kedves és új emléket adtak az újaknak is.

Maga az átok azonban engem nem győzött meg, és bár mindig is a misztikum és a realitás határán mozgott a történet, szerintem most picit túltolták a misztikumot a filmben – de igazából ezt nem is bánom. Az egyetlen dolog, amit sajnálok, hogy a film 2010-ben került adásba a Cartoon Networkön, és azóta nem készült hozzá folytatás – pedig minden generációnak szüksége van Scooby Doo-ra, a Rejtély Rt-re és a barátság és összefogás nagyszerűségére.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .