Habkönnyű anime, csinos kiscsajokkal, és egy sráccal. Fiataloknak, könnyű esti móka, kikapcsolódásképp. Ecchi tartalma miatt mégis inkább elsősorban fiúknak ajánlanám.Az anime egy igen kemény, és komoly témát boncolgat a felszín alatt, és ezt szépen, cukormázas papírba csomagolva nyújtja át nekünk.

Masamune egy értelmes talpra esett gimnazista srác, akinek életében minden szép és jó, mármint a suliban. Otthon technikailag egyedül neveli egy éves  mostoha húgát. Van ugyan egy gyámjuk, de ki tudja, merre tekereg. A fiú egyedül vezeti a háztartást és gondoskodik a testvéréről, miközben igyekszik nem feladni az álmát sem, hogy Light-novel író legyen. Valamint szeretné megismerni azt a személyt, Eromanga senseit, aki az illusztrációkat készíti a műveihez, mivel rendkívül perverz embernek képzeli.


A húga, Sagiri egy éve él a szobájába zárkózva, és nem hajlandó találkozni a testvérével. Amíg egy véletlen folytán ki nem derül hogy Sagiri és Eromanga sensei ugyanaz az ember. Miután a sokkból magához tér Masamune, rögtön erőt vesz magán és addig dörömböl a húga ajtaján míg végül ajtót nyit.


Lassan bontakozik ki a történet, amibe sokan bekapcsolódnak, többek közt a csinos, de eléggé megfontolatlan, önmagát sztároló Yamada Elf, aki sokkal nagyobb megjelenést volt képes produkálni, mint  Masamune. És ezt a főszereplőnk orra alá dörgöli, minden egyes beszélgetés alkalmával.

A főszereplőnk, Masamune, egyszerű iskolás srác, akinek nagy teher nyomja a vállát, ami egy felnőttnek is sok lenne.  De jó japán mentalitáshoz méltó, nem akar segítséget kérni és kitart ameddig erejéből telik. Minden álma, hogy nagyon sikeres író legyen. Szigorú munkamorálja, valamint a többi light-novel szerző által produkált nyomás meg is hozza neki a sikert. Életvidám, és igazi küzdő szellem lakozik benne.

Sagiri egy nagyon csendes, könnyen zavarba hozható kislánynak , de a történet végére rengeteget változik. Megjelenik a kitartás és a vidámság benne, emellett aokkal nyitottabbá és szorgalmasabbá válik. Igazi kis perverz, olykor talán túlságosan is.


Yamada Elfről kiderül, hogy nem csak az a tipikus üresfejű buta liba. Lustának, lusta, de ha munkára kerül sor, kiderül, hogy igazi tehetség. Bár maga a karakter nem mutat meg sokat magából, azért a hátterét nagyon jól bemutatja a sorozat. Bár gazdag, a vele szemben támasztott elvárások elől menekül az írásba. Ennek ellenére sokszor hangoztatja, hogy csak hobbi számára az írás.

A könnyed hangvételű, de komoly dolgokat felvonultató kezdet után kissé elfelejtkeztek az alkotók arról, hogy mit is akartak eredetileg kihozni belőle, mert egyre csak jönnek a lányok, akik semmilyen szinten nem kötődnek az eredeti pároshoz, vagy csak nagyon gyenge szálon, nélkülük is ugyanolyan izgalmas maradna a történet. Egy idő után csinos csajok hada lepi el a részeket, igazi háremet alkotva. Már a főszereplő Sagiri sem mindig a kijelölt útján marad, hanem néha logikátlan dolgokat tesz.


Ha valaki csak egy csendes estére, nevetésre vágyik, és érdeklik az ecchik iránt, azoknak meleg szívvel tudom ajánlani.

Szerző

M. H. Sethemba
M. H. Sethembahttps://mhsethemba.blogspot.com/
Korábbi szerkesztő

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..