Bevallom izgatottan vártam az Időcsavart, mivel a trailer vizuális effektusai engem is szó szerint elvarázsoltak, és alig vártam már egy olyan történetet, ami olyan messzeségekbe ragad, mint tette ezt a Narnia-filmek.

Meg Murry (Storm Reid) évekkel ezelőtt elvesztette apját (Chris Pine), és ez azóta is minden nap emészti a lányt, annak ellenére, hogy édesanyja (Gugu Mbatha-Raw), és kisöccse, Charles Wallace (Deric McCabe) nagyon szeretik őt, ám az iskolában állandó vegzálásnak van kitéve. Egyik alkalommal azonban igen érdekes látogató érkezik hozzájuk, másnap pedig a testvére viszi el egy különleges helyre, aminek köszönhetően megnyílik egy ajtó egy olyan kalandhoz, amiről még csak nem is álmodtak.

Az a baj, hogy nehéz elkezdenem ezt a kritikát, mivel a film úgy önmagában egy semmi, és a semmiről igen nehéz írni. Szóval, kapunk egy csodaszép grafikai ömlengést, állandóan átöltöző három isteni lénnyel, akik minden tudnak, semmit sem árulnak el, mindent megtehetnek, de nem tesznek semmit. Eközben kapunk három utazó kölyköt, Meget, öccsét, és a lányért epekedő Calvint (Levi Miller), de minden igyekezet ellenére nem lehet őket megszeretni, mert igazából semmilyenek – pont mint maga a film.

A három isteni lány csodaszép: a ruhák, a sminkek, a CGI minden annyira lélegzetelállító, hogy közben maguk az alkotók agysejtjei is elpusztultak, és elfelejtették, hogy azért történetre is szükség van ám – komolyan az első 30 percben nem történt semmi, és később is alig. Értem én, hogy ezt gyerekeknek szánták, de még a Tom és Jerryben is több mondanivaló, átívelő történetszál vagy háromdimenziós karakter van, mint ebben a filmben.

Az Időcsavar egy látványos történet, aminek se célja, se mondanivalója, se ereje, se színészi kvalitása, és… igazából még sorolhatnák ezer meg egy dolgot, hogy mije nincs ennek a filmnek, de inkább azt mondom, messziről kerüljétek el, mert ez bizony gyerekfejjel is ostobaság!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .