A könyvek hercege, egy fantasztikus anime, ami az első szerelemről és a fiatalkori én megtalálásáról, az útkeresésről szól.

Történetünk kezdetén egy könyvmoly lányt kísérhetünk figyelemmel, akit nem érdekelnek a fiúk, nem aggódik a jövője miatt. Boldog a mostban. Shizuku átlagos életet és átlagos családdal, gondokkal. Egy este unaloműzés ként átnézi a nála lévő könyvtári könyvek kölcsönző-kártyáját, és feltűnik neki Amasawa Seiji neve. Hamar felfedezi, hogy a fiú minden könyvet olvasott már előtte.

Egy nap hazafelé egy cicával utazik együtt a vonaton. A lány érdeklődését felkelti a cica, aki ugyanott száll le a vonatról, ahol ő. A cica játékosan bosszantja a környékbeli kutyákat és nagyon is tudja hova tart. Egy régiségboltban kötnek ki. Shizuku itt látja meg a Bárót. A bolt idős tulajdonosa mutat neki egy csodálatos órát és elmeséli a történetét.

Shizukut elvarázsolja a bolt és elhatározza, hogy egyszer még visszatér oda, de akárhányszor odamegy a boltocska zárva. Egy nap, az ablakban kukucskálva felfedezi, hogy a Báró eltűnt a kisasztalról. Amíg ott töpreng hazaérkezik a bolt tulajdonosának az unokája, aki nem más, mint Seiji.

Sorsuk lassan összefonódik. Shizuku újra láthatja a Bárót, és a fiúról kiderül, hogy bár hegedűkészítő akar lenni, játszani is csodálatosan tud. Shizuku elénekli a Take me home, country road című szám saját japánra fordított verzióját. Kiderül, hogy Seiji az a fiú, aki elolvasott előtte minden könyvet. Seiji Itáliába készül, hogy ott tanulhasson egy nagyszerű hegedű készítő mestertől. Kettejük kapcsolata lassan méllyül el, igazi szerelemmé formálva a barátságukat.

Shizuku karakterfejlődését követhetjük végig, ahogy szerethető lányból öntudatos fiatal tinédzserré formálodik, aki megtalálta a saját útját, ami nem más, mint az írás. A Bárót használja fel első története főszereplőjeként.

Míg bőszen keresi az útját, szinte észrevétlen változik vele a háttere is. Nyomon követhetjük a család életét. Shizuku nővére óriási balhét csap, mert aggódik a húga miatt, aki töredelmesen bevallja, hogy nem fogja elmondani mivel foglalkozik, csakhogy próbát tesz önmagával és csupán két hónap az egész.

Seiji céltudatos, csendes, mégis vidám fiú. Nagyon is tisztába van vele, hogy mit akar az élettől és mindent megtesz, hogy elérhesse az álmait. Nem állhatja útját még a családja sem. Shizuku üde színfoltként cseppen az életébe.

Élveztem az animét, megszerettem a Take me home, country road című számot. Jól szórakoztam és mély nyomot hagyott bennem a két fiatal elszántsága, hogy megtalálják önmaguk és a jövőjük, akár külön, akár közösen.
Imádom Miyazaki munkáit, ahogy szinte észrevétlen kapcsolja össze a korábbi munkát a készülőkkel. Ebben az animében tallható Báró a kapocs a Macskák királysága című másik munkájával.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .