Na, ezt már szeretem – nem mintha korábban lett volna okom panaszkodni a negyedik évaddal kapcsolatban, de eddig a harmadik a legkeményebb és legtöbb csavart felvonultató epizód ebben a szezonban. A Something Beautifulban az alkotók tovább viszik a már megkezdett cselekményszálakat, illetve a karakterfejlődést is, ám behoznak olyan íveket és szereplőket, amikre ugyan lehetett számítani, de nem lehettünk biztosak, hogy mikor jönnek be. Úgy érzem, elég izgalmas évadnak állunk elébe!

Jimmy (Bob Odenkirk) fejébe veszi, hogy kell neki egy tárgy, amit úgy tűnik, minden áron képes megszerezni. Először Mike-ot (Jonathan Banks) kéri meg, hogy segítsen neki kicserélni a relikviát egy hamisítványra, ám az öreg nemet mond neki, még a bőséges fizetség ellenére is. Jimmy azonban hajthatatlan, és talál Mike helyett egy másik végrehajtót, aki belemegy az ügyletbe, ám a cserebere hadművelet trükkösebbnek bizonyul, mint azt a két férfi gondolta. Kim (Rhea Seehorn) végre érzi annyira jól magát, hogy látogatást tegyen a ügyfeleinél a Mesa Verde bankban, akik kiderül, hogy országszerte terjeszkedni akarnak, méghozzá szép számban, ami Kimnek még több papírmunkát fog jelenteni. Eközben Nacho (Michael Mando) és a kartell tagjai megpróbálnak elsimítani egy halálesetet, aminek azonban komoly ára van a srácra nézve, Gus (Giancarlo Esposito) pedig látogatást tesz egy régi barátnál.

Ahogy várható volt, a teljesen új karakterek mellett, szép lassan kezdenek beszivárogni a Breaking Badből már ismert szereplők is. Már az első évadban is láthattunk pár ismerős arcot, ám ahogy haladunk előre a cselekménnyel, egyre többen bukkannak fel a Better Call Saulban is. Például ezen a héten is megörvendeztettek Gouldék két ismert karakterrel – az első személy kiléte talán sokaknak nem esett le elsőre, mivel egy sokadrangú szereplőről van szó, ám a másodikat már biztosan mindenki felismerte. Nem fogom lelőni a poént, de én személy szerint nagyon örültem ennek a nagy általánosságban kedvelt karakternek, még úgy is, hogy tudjuk, mi lesz a végzete.

Az anyasorozatos easter eggek mellett – már ha két karaktert lehet annak nevezni – akadt még egyéb dicsérni- és/vagy kielemeznivaló elem is. Tudom, többször áradoztam már a rendezői munkáról és az elénk táruló látványról, ám most sem tudok elmenni emellett. Ezúttal az árnyékkal és sötét-világos ellentéttel való játszadozást emelném ki ilyen szempontból, ami eddig ebben a szezonban eléggé előtérbe került, ám ez korántsem baj. A kezdő szcénákban látott világos és forró sivatagi látképnek totális ellentéte az utána következő komor, sötét és koszos raktár. Érdekes, hogy ugyan mindkét helyszínen illegális tevékenységek folynak, mégis az előbbin egy bűncselekmény elsimítása történik, a másikon pedig egy élet megmentése.

A Better Call Saul negyedik évadának cselekménye eddig halad a megszokott tempójában, ám az elénk táruló jelenetek közel sem elhanyagolhatóak vagy éppenséggel könnyedek – de hát pont ezt ígérték az írók.

Szerző

Szerkesztő

Koncertmániás detektívgyakornok, kezdő anglofil, rendkívül utópista Metal Lady. Elfogult rajongó, egyben egy leendő exkluzív kutyasziget tulajdonosa.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .