Ez az anime a trailer alapján nagyon tetszett nekem. Nem is volt hosszú, úgyhogy egy délután alatt könnyen le lehetett pörgetni.

A történet egy középiskolás lányról szól – mily meglepő – aki éli a mindennapjait, míg csak a diáktanács elnöke be nem hívatja. Ez már magában is meglepő, mert egy csendes fegyelmezett lányról van szó. Nos, az hogy miért is lett behívatva az örök homályba veszik, csak annyi derül ki, hogy szabályszegést követett el. Végül is szankciót nem von maga után a dolog, és megismerünk négy, dögös fiúcskát.

Az hogy az otthonát felforgatva találja és mindez a feje tetejére állítja az életét majdnem mellékes. Ő csak egy porszem egy nagyobb háborúban. Ritsukának fogalma sincs semmiről, ami a színfalak mögött zajlik. Mindenből csak annyit lát, hogy elrabolták az anyját és Rem, a diáktanács elnöke, fehér paripán vágtató lovagként a megmentésére siet. Ki tudja milyen okból. Na, ez később kiderül. Legkevésbé sem volt önzetlen az ifjú. Egy bizonyos varázskönyvre fáj a foga és remélte a lány segít neki, ha most együtt működő. Persze főhősnőnknek halványlila gőze sincs semmilyen varázskönyvről. Mindjárt az elején visszaérkezik báttyóka, Lindo is, aki dühödt fúriaként védi az édes kicsi húgocskáját Remtől és bandájától, akikről igen hamar kiderül, hogy nagyhatalmú démonok. Az is gyorsan felszínre kerül, hogyha nem ezek a vadbarbár démonok az anyuka tolvajok, akkor nem lehet más a bűnös, csakis a vámpírok.
Főhősnőnknek kezd kicsit sok lenni az újításból, de igyekszik nagyon bátran helyt állni, ami egyre kevésbé megy, amikor az imádott bátyról kiderül, hogy ördögűző, ráadásul félig vámpír.

Ritsuka, a főhősnő igen egysíkú, naiv teremtés. Törhetetlenül hisz a jóban és nem képes felfogni, hogy van, aki nem születik jónak. Ez a fajta naivság majdnem a halálba vezeti. Elég ostobácska teremtés.

Lindo okos, de nem kiemelkedő tehetség. A szerelem vezeti, amit igyekszik elrejteni a testvéri szeretet mögé, pontosan úgy, mint igazi valóját az ember látszata mögé. Veszélyes alak, de gyakran képtelen az önfegyelemre.

Rem igazi macsó. Hideg fejjel rakosgatja a bábokat, mérlegeli a lépéseket. Elsődleges célja apja kívánságának teljesítése, míg csak rá nem ébred, van szíve és képes a szerelemre. Amint felfedezi és elismeri félelmetes harcossá válik, ha szíve hölgye bajban van. Igazi démonként képes harcolni, de inkább támaszkodik a családi tekintélyre, mint az erejére. Embereire, bár hajlamosak elkalandozni és erejüket, meg Rem idegeit feszegetni, tisztelik őt.

Mind a négyen teszik a szépet a Ritsukának, de a három démon nagyon is tisztában van vele, hogy ők itt labdába sem rúghatnak.

Az anime alapvetően jó ötletből született, de a kidolgozása elég silányra sikerült. A betétdalokkal általánosságban semmi bajom, de ezek nagyon pocsékul voltak elhelyezve és borzalmasak voltak. Giccsesek és fülsértőek. Egy akció közepén elhelyezni egy kis dalolászást alapvetően hibás koncepció. Ezen kívül a leányzót túlságosan – hihetetlenül – naivra formálták az animében. Ez már szerintem az a kategória, amit senki sem hisz le. De ha mindezen negatívumokat levonom, akkor egy egész jó kis animét kapok.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .