Immár több mint két éve, hogy útjára indult a Pokemon őrület a Niantic kiterjesztett valóságot alkalmazó mobil játékának köszönhetően. Azóta rengeteg közösség épült és kovácsolódott össze, sok közös program szereződött már, lure-ozások, közös vadászat vagy raidelés, illetve az utánozhatatlan hangulatú Community Day-ek, ahol három röpke óráig együtt játszanak a kicsik és a nagyok is, és közösen örülnek mindig, mikor valaki shiny pokemont talál. Ezeket mind együttvéve is talán a legkülönlegesebb program tegnap este volt,a jól ismert városligeti “3-as lure”-nál (a hídtól nem messze ahol három pokestop is elég közel van egymáshoz, hogy ott összegyűlve, pokemon csalogató lure modulokat lehessen elhelyezni a játékban).

Miért is volt ez a lure-party különlegesebb, mint az összes többi, ami eddig részt vettem? Azért, mert ez nem csak az önfeledt szórakozásról szólt, ugyanis a játék mellett jótékony gyűjtést is rendeztek a Pokemon GO Budapest Raid csoport és a Gyermekétkeztetési alapítvány közös szervezésében.

A kissé borús időjárás nem tántorított el senkit sem, és már hat óra előtt is többen összegyűltek, felkerültek a lure modulok, a szervezők pedig kihelyezték a rekeszeket, amik csak arra várak, hogy jól megpakolják őket az adományokkal. Amint közeledtünk a hat órához, egye többen érkezek, és persze mindeni hozott egy-két kisebb-nagyobb szatyornyi tartós élelmiszert is magával, ezáltal egyre csak növelve az adománykupac méretét.

shiny wingull és Yokosuka kabalája

A hangulat kimondottan jó volt, és természetesen mindenki szeretet volna megkaparintani egy shiny Wingullt is (egy sirályra emlékeztető pokemont), aminek a shiny verzióját a Yokosukában tartott esemény

alkalmából tették be a játékba, ugyanis Yokosuka városának kabalája egy tengerész ruhába öltözött sirály. Már javában tartott a lure party, amikor befutott ZsImi is – egy magyar pokemonos youtuber -, egy csapat rajongóval körbevéve, és miután leadta az adományokat, rögtön meginvitálta az embereket egy legendás raidre, és utána is gondoskodott a remek hangulatról.

A csapa és az összegyűjtött adományok – a Pokemon GO Budapest Raid csoport képei

A lure party végéhez közeledve megérkeztek a Gyermekétkeztetési alapítvány munkatársai is, hogy elvigyék az addigra összegyűjtött adományokat, amit egy fordulóval nem is sikerült.  Összesen 30 rekesznyi, nagyjából 300 kg-nyi élelmiszer gyűlt össze, amiért hálás köszönet illeti az összes résztvevő ember. Ezután már nagyon sokáig nem tartott a rendezvény, ugyanis vészesen közeledett a beígért vihar.

Végül csak egy kicsit elázva, de sok kellemes élménnyel és két shiny wingullal gazdagodva értem haza, és egy biztos,ha legközelebb is lesz hasonló esemény, én biztosan ott leszek.

 

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .