Ez az anime igazán szórakoztatóra sikerült. Talán pontosan a főszereplő, III. Arséne Lupin miatt.

A történet központi eleme a pénzhamisítás. Most mndhatnám, hogy na bumm, lelőttem a poént, de aki megnézi az animét, látni fogja a második percben lelövik ezta poént, amikor Lupin egy sikeres kaszinó rablás után, a menekülő autóban azt kiabálja a barátjának, hogy dobja ki a pént, mert kecskepénz. Azaz hamis. Ki is szórják az autópályán. Miután szerencsésen meglépnek üldözőik elől, Lupin egy üldözött mennyasszonyra lesz figyelmes és pillanatok alatt nyakig benne vannak a következő kalamajkában.

Megmentik a mennyasszonyt, de azt újfent elrabolják és hozzá kell mennie egy aprócska ország régenséhez. Hamarosan megérkezik a többi szereplő is, úgy mint az interpol veszett vérebe Zenigata nyomozó, aki a poklot is tűvé tenné Lupin után, és Lupin barátja Jogo.
Hamarosan kiderül milyen titok köti Lupin az aprócska független ENSZ államhoz és mennyi titok fér el egy kastélyban. Súlyos családi titkok kerülnek napfényre és kiderül, hogy ez az apró ország térdre képes kényszeríteni olyan államokat is, mint Amerika, vagy Németország. Külön érdekesség, hogy magyar forintot is hamisítottak Cagliostroban. Az elvetemült gonosz gróf, Cagliostro, bármit megtenne, hogy megkaparintsa a volt nagyherceg titkos kincsét.
Zenigata nymozó pedig hol ellensége főszereplőnknek hol pedig a társa, attól függően, hogy a helyzetük, hogy kívánja meg. Képesek összedolgozni, de amint fordul a kocka már újra a sunyi kis tolvajt hajkurássza a nyomozónk.

Arsene Lupin, abból is a harmadik, egy igazán furfangos fiatalember. Talpig úriember, miközben bármilyen csibészségre kapható. Hivatását tekintve tolvaj, de különös értékrenddel. Ellopna egy mennyasszonyt, hogy egy egykor ismert kislány kedvességét viszonozza. Bármikor képes leálni udvarolni, de gyors észjárásával pont olyan sebesen húzza ki magát a bajból, mint amilyen sebesen új bókokat eszel ki. Kitartó és egyenes jellem. Az élteti, hogy bosszanthatja Zenigata nyomozót és borsot törhet az orra alá.

Clarisse kisasszonyról nagyon keveset tudunk meg. Csendes visszahúzódó, de bátor. Kolostorban nevelkedett. A hősének tekinti Lupint.

Zenigata nyomozó egy igazi rátarti vérszívó. Elhatározta, hogy elkapja Lupint és ettől nem hajlandó tágítani egy cseppet sem. Mindegy, hogy miként kell elérnie, de mindent megtesz, hogy ezt a gaztevő szépfiút rácsok mögé juttassa.
Lazare D’Cagliostro egy elszánt, hataloméhes férfi, akit nem érdekel kit kell feláldoznia, csak hogy elérje a vágyott kincset.
Jigenről és Jogoról igazán keveset tudunk meg. Kár, mert mindkettő igazán szerethető karakter még így is.

Egyszerűen éltem haltam a Lupin Zenigata párosért. Kettejük párharcai igazán szórakoztatóak. Tűzön-vizen át hajlandóak kergetőzni, azt sem véve észre, hogy közben egy nemzetet porig rombolnak. Na jó, igazából csak egy óratorony dől össze és egy kis áradást csinálnak, de a felfordulás így is nemzetközi lett.
Lupin mindig csúfot űz szerencsétlen nyomozóból, aki képtelen abbahagyni az üldözését.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .