Bár a New Vegas volt, ami igazán – és végérvényesen – bevitt ebbe a világba, azért nem szabad megfeledkezni erről a kis gyöngyszemről sem, ami a Fallout 3. Fegyvereket csőre tölteni, deathclawokat elijeszteni a közelből, indul a géppuskaropogás.

Történetünk főhőse a Lone Wanderer (kinek nevét, nemét és rasszát ízlés szerint variálhatjuk), akinek történetét szó szerint a születésétől fogva követhetjük és irányíthatjuk. Apánk, James nevel fel minket a Vault 101-ben és onnan is indulunk el, hogy az elmúlt két évszázad alatt mennyit is változott az amerikából (pontosabban Washington DC és környéke) álló világ.

Kis környezetünk pedig korántsem barátságos: mutálódott flóra és fauna válogatott példányai lesnek ránk éhesen minden sarokból, őrült bandák és túlélni próbáló magányos farkasok fegyverropogása kavarja fel az éjszaka csöndjét – vagyis minden olyan elem megvan benne, ami miatt szeretni lehet ezt a játékot! A fejlődés már a kezdetek kezdetekor elindítható és nagyban meghatározza későbbi képességeinket, valamint az karma rendszer miatt súlya is van tetteinknek.

A fegyverarzenál kellőképpen hívogató, a companionok is érdekesek egy-két mélyebb beszélgetés után, a helyszín pedig elsőre sem ismeretlen: akárcsak a New Vegas kapcsán Vegas városának maradványai, itt is hátborzongató ismeretséggel köszön vissza ránk Washington szétrobbantott maradványai, a régi korok épületei, az sokszor szeretett metró útvonalak, mind-mind azt az érzetet adják vissza – hogy ezek a dolgok bármikor bekövetkezhetnek.

Ahhoz képest, hogy 2008-as a játék, grafikailag szerintem a mai napig az elfogadhatóbbak közé tartozik – a szinkron és a karakterek kinézete is megfelelő, a történet pedig akárcsak a két korábbi (meg persze a későbbi ) játékokhoz hasonlóan kicsiből bontakozik ki egy hatalmas, ámde azért kellőképpen felszeletelt és tálalt ahhoz, hogy mindent a lehető legjobban átélhessünk benne.

Akárcsak a New Vegas kapcsán, élnék az utolsó szó jogával: ez a játék – meg úgy a széria összes darabja – olyan, mint a víznyelő: bevonz, aztán a haveroknak kell belőle kirángatnia – már ha őket sem ejtette rabul időközben a Fallout világa.

Szerző

Hanama
Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .