Az Éjfél kisasszony Cassandra Clare legújabb, a Gonosz fortélyok trilógia nyitó kötete.


Miután lezajlott a nagy háború Idrisben és meghozták a kegyetlen törvényt, a Hidegbékét, minden visszatérni látszik a rendes kerékvágásba. A félig lerombolt Los Angeles-i Intézetben is újra indul az élet.
Öt év telik el, és a Los Angelesi Intézet rendesen működik. Az élén Arthur Blackthorn áll, itt nevelkednek a Blackthorn gyerekek, a vándor évét töltő Christina. Az oktatójuk tartozkodik még ebben az intézetben.
A klávé szerint minden rendben folyik.

Ez azonban cseppet sincs így. Arthur elméje megbomlott, nem alakalmas a vezetésre, Dianát hiába kéri Julien, esze ágában sincs – valamilyen súlyos titok miatt – átvenni az Intézet vezetését.

Öt éve küzd Julien Blackthorn a felnőttek világában, tizenkét éves kora óta minden ereje arra megy el, hogy parabataia, Emma segítségével vezesse kisebb testvéreit végig a felnőtté válás útján. Még Emma előtt is titkolja, hogy magát az Intézetet is ő vezeti, minden döntést ő hoz meg, míg nagybátyja az Intézet padlásán kuporog és görög meg római irodalmat kutatja.

Csakogy, amit öt esztendővel ezelőtt elvettek tőlük – félvér bátyját, Markot – egyszerre csak visszaadják a tündérek, és alkut óhajtanak kötni. Julien őrült kötéltáncba kezd, amikor elfogadja a tündérek ajánlatát, a Hidegbéke ellenére.
Parabataiával az oldalán nekilát, hogy felgöngyölítse a rejtélyes gyilkosságokat, amik érintik Emma szüleit is.

A lány szenvedélyes megszállottsággal veti bele magát a nyomozásba és egyre jobban belebonyolódik kúsza érzelmeibe is Julien iránt. A fiú úgy érzi, hogy minden összeesküdött ellene és minden oly könnyen csúszhat ki a kezei közül, mint a síkos hal. Hiába szorítja a jövőjük lassan a semmibe süllyed, még így is, hogy visszakapta a bátyját.

Mark Blackthorn nem tud mit kezdeni a hirtelen változással, ami beállt az életében. Öt éve elragadta Gwyn és a Vadűzés. Nem voltak vele könyörületesek. Csak egy tündérherceg az, aki kíváncsi rá, vajon milyen is Mark. Keiran, az Ellentündérek udvarának hercege száműzötté vált, apja a Király ajándékba adja őt Gwynnek. Együtt lovagolnak a Vadűzés vad hordájában.

A kissebb Blackthorne gyerekek is érdekes személyiségek. Ty és Livy ikrek és igazán közel állnak egymáshoz. Ty minden vágya, hogy a Solomancián tanuljon, míg Livy másra sem vágyik, mint hogy ikertestvére belemenjen abba, hogy parabatai.ok válljanak belőle.
Tavy a legkisebb a Blackthorne családban, kisbaba kora óta Julien neveli.

Christina Mexikóvárosból érkezett, az édesanyja vezeti az ottani Intézetet, de ezen kívül nem szívesen beszél a múltjáról. Nagyon higgadt, összeszedett személyiség. Mindenben támogatja új barátnőjét és igyekszik beilleszkedni a család megszokott életritmusába. Megbízható barát.


Meg kell mondjam, hogy kétszer álltam neki elolvasni a kötetet, de ez nem feltétlne a kötet hibájja, Elsőre valahogy nem ragadott meg, de most másodszorra szinte azonnal magába szippantott és nem is értettem, hogy rakhattam elsőre félre. Imádtam minden percét. Izgalmas, fordulatos. Igazán pengeélen táncolnak benne végig. A gonosz kilétét nem sokkal a felfedése előtt találtam ki. Egyszerűen zseniális. Aki szerette az árnyvadász világot, annak ez a trilógia is feltétlen kötelező.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “Cassandra Clare: Éjfél kisasszony ( 2016 )”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .