Királyság! (2015-2018), 2. évad

Ezúttal komoly jellembeli változások történtek főszereplőinknél, ráadásul a történet is vett pár fura kanyart, ami nem volt mindig logikus, ellenben rendkívül szórakoztató, vagyis a Királyság! még mindig egy minőségi szappanopera, ami azért nem veszi túl komolyan magát.

A király halála mindenkit megrendített, de ahogy mondani szokás, meghalt a király, éljen a király, azonban Helena (Elizabeth Hurley) múltjából kiderül pár érdekesség, és ez rendkívüli módon megzavarja az addig fennálló hatalmi viszonyt. És miközben a családtagok egymás szemét próbálják kivájni, anya és gyermekei között végre kialakul egy kötődés, és Liam (William Moseley) egyre látványosabban lép apja nyomdokaiba, és elindul a jó királlyá válás útján, ami rengeteg veszélyt is rejt.

Be kell valljam, mikor behozták ezt a titkos társaság dolgot az előző évad végén, kicsit értetlenül néztem – bár lehet, még most is – de az

alkotók szerencsére pontosan tudták mit csináltak, és az egész dolgot igazán izgalmasan tálalták. Ugyanakkor a királyné, Helena személyiségbeli változásai már nem ilyenek, vagyis nem pont ilyenek: izgalmas és érdekes karakter lett belőle, ráadásul sokkal összetettebb személy, de az első évadbeli tettei után hiteltelenek ezek a változások. Vagyis kőkemény írói önkény diktálta a karakter tetteit, de cserébe meg jól sikerült, szóval igazán nem lehet ok a panaszra, mivel ez nem egy komoly dráma vagy sci-fi, ahol az ilyen szintű változás megengedhetetlen lenne.

Megvan a maga előnye a könnyed műfajnak, hiszen ha jól van megalkotva, az ember elnéző vele, mivel tudja, hogy nem akar világot megváltani, vagy tanítani, csupán szórakoztatni, és ez bizony nagyon nem elhanyagolható dolog.

Az ikreket olykor nem tudom hova tenni, ahogy az alkalmazottak furcsa, már-már vallásos áhítatát a királyi család felé, de ez meg teljese egészében hihető. Tudom, hogy sokak kedvence Eleanor hercegnő, de én rendkívül irritálónak tartom a lányt, akibe mintha minden érzelmet egyszerre akartak volna belezsúfolni az alkotók, és akivel kizárólag csak rossz dolog történhet, nem érheti siker, szemben a testvérével, akinek pedig szinte csak a siker jut osztályrészéül.

De minden hibája ellenére a Királyság! egy jó sorozat, kellemes, szórakoztató, vicces, a zenék fantasztikusak, és van benne valami meghatározhatatlan báj, ami magával ragadja a nézőt. Tényleg sajnálom, hogy a széria csak négy évadot élt meg, de talán ez volt a legjobb döntés, így megmaradhat a saját ragyogásában.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..