Volt valami vonzó A Discovery of Witches promóanyagában, ami felkeltette az érdeklődésemet, ám a pilot megtekintése után vannak kétségeim, hogy egy jó marketinges mellett pár jó író is elkelt volna a sorozatnak.

Dr. Diana Bishop (Teresa Palmer) neves kutató történész, aki az alkímia történelemre gyakorolt hatását igyekszik feltárni. Bishop nemrég tért vissza Oxfordba az almamáteréhez, ahol egy professzori állást is felajánlottak a számára. Azt azonban kevesen tudják, hogy a történészük valójában egy boszorkány, méghozzá egy igen erős, aki foggal-körömmel ragaszkodik a valósághoz és minden erejével azon van, hogy elnyomja képességét. És bár Bishop erős, van, ami nála is erősebb: a boszorkányok mágiája olyan információval látja el a doktort, amit évszázadok óta kutatnak, és ami egy egész faj sorsát pecsételheti meg.

Az amúgy igen jó alappal induló széria szinte kísértetiesen ismerős – no, nem egy helyről származik az alapja, hanem a már megszokott boszorkányos kliséket vonultatja fel egytől egyig, bár ezt legalább egészen művészi kameramozgásokkal és remek színészekkel teszi.

A főszereplőnk boszorkány, aki nem akarja használni az erejét, miközben mindenki rávadászik, kiderül a múltja, meg becsatlakozik pár vámpír is, és az epizód végén mintha egy szerelmi szál is kibontakozna. És bár egészen kellemes lefolyású volt a pilot (mondjuk olykor néha indokolatlanul lassú), ezeket a történetszálakat már annyi helyen felhasználták, ráadásul ennél sokkal jobban.

Egyszerűen semmi kiemelkedő nincs a szériában, semmi egyedi, vagy olyan apróság, ami a képernyő elé láncolna, csak a megszokott klisék, de azok dögivel, és hiába a jó színészek – Alex Kingston, mondom Alex Kingston! – A Discovery of Witches-ben nincs semmi. És ez a semmi a tévésorozatok aranykorában egyenlő a kaszával, pláne úgy, hogy idén ősszel egy tucat új horror vagy misztikus sorozat érkezik.

Kár érte, mert kedvelem a boszorkányokat – na, jó, igazából odavagyok értük – de ami gyenge az gyenge, és el kell engedni.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .