Ez egy igazi szörnyeteg anime! Elérte hogy szeressem a gonoszt is, mert Tomát csak szeretni lehet.

Na de hogyan? Hát egyszerűen.
Az anime két világ harcáról szól, ami egyetlen közös erőfeszítéssel megoldható. 12.000 év után felébredtek az árny angyalok és majdnem minden odalett a nagy kataklizmában. Akik túlélték nyomorognak. Tizenegy esztendővel a borzalmas háború után az Árny Angyalok a földre járnak prahmát aratni. Embereket visznek el. Mitikus szörnyek segítenek a begyűjtésben.
Az emberiség azonban mindig is talpra esett volt, hát felveszi a harcot. Látrehozzák Aqueriont a mechanikus angyalt, aki három vectorból épül fel. A három vectort három pilota vezeti akik teljesen egymásra hangolódnak több szinten is. Így képesek vezetni Aqueriont.

Huszonhat részen keresztül veszik fel a harcot az árny angyalokkal és kiderül, hogy a harc nem csak az emberek begyűjtéséért megy, hanem valami sokkal magamsztosabb célért a túlélésért. Persze hőseinknek kicsit soká tart mire összerakják az öszképet, de végül sikerül.

Főhősünk Apollo egy igazán vad fiú. Kitűnő a szaglása és látszik hogy az utcán nevelkedett. Felettébb öntörvényű, makacs, de legalább ennyire szívós és kitartó is. Semmi kedve a csoporthoz csatlakozni, de amikor Baron a legjobb barátja, a védelmezője is az elragadottak közé kerül mindent megtenne hogy megmenetse a fiút. Gyorsan tanul, de nem túl okos, Apolloniust, azaz Láng Szárnyat látják benne és reményeik szerint ő fogja győzelemre vezetni őket.

Sirius de Alisias egy igazi herceg, aki nagyon művelt, hidegvérű harcos. Csendes, visszahúzodó. A csapat feje, míg Apollo ki nem túrja onnan. Egyik karján titkot rejteget. Sokáig azt hiszik ő Láng Szárny, mert igazán közel áll a testvéréhez. De amilyen tökéletes pont olyan törékeny is. Olyan emlékek törnek benne felszínre, ami mind jobban megerősíti a hitét, ő Láng Szárny.


Húga, Silvia de Alisias cseppet sem hasonlít a bátyjára. Nem viselkedik hercegnőként. Inkább tűnik elviselhetetlen hisztérikának, aki mindig csak követeli, ami jár neki, de adni csak két dologba hajlandó. Kiváló vektor pilota és a bátyja legnagyobb rajongója. Amikor kiderül, hogy Apollo Láng szárny reinkarnácioja, még akkor sem akar hinni csak a bátyjában. Végül kénytelen elfogadni a valóságot.

Toma nagyúr, a Magasztos angyal az egyik legtöbbször felbukkanó árnyangyal, tökéletes ellenfele Apolloniusnak. Igazán jól megformált gonosz lett. Bár azt hiszem ez nem igazán jó szó rá. Toma csak szeretné visszakapni azt, amit elvesztett. Egykori szerelmét, azt aki tökéletesen megértette őt. Hideg és kegyetlen tud lenni, ha az Árny angyalok túlélésének a kulcsa a tét.

Több érdekes szereplő is felbukkan a sorozatban, akik mind átesnek kisebb fejlődésen. A főszereplők nem túl érdekesek, csupán a múltjuk teszik őket izgalmassá. Ami érdekes, hogy sokkal jobban megszerettem a mellékszereplőket.  Az epizódszerepek igazán jók, és  egyre jobban kirajozolodik a kettőjük múltja, a szerelmük és a bukásuk.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .