Már majdnem azt hittem, a Better Call Saul visszavesz ezen a héten a sokkhullámból – de aztán szerencsére pozitívan kellett csalódnom. Azért csalós volt ez a rész, hiszen a múltkori epizódhoz képest a Coushatta nem tűnik elsőre olyan nagy eresztésnek, ám bőven akadtak ebben is izgalmas pillanatok és meglepő fordulatok – az utóbbiból párat annyira jól eltaláltak Peter Gouldék, hogy utána az államat a földön kerestem. Ezen a ponton két felvonás választ el minket a finálétól, úgyhogy valóban nem lett volna logikus most behúzni a kéziféket, de azért az alkotóknak sikerült az újabb adag cselekményt ügyesen tálalniuk.

Mike (Jonathan Banks) a múltkor az építkezésen történtek után elviszi a srácokat szórakozni egy bárba, ám ez a mutatvány pontosan ugyanolyan jól sül el, mint maga a munkálatok – avagy katasztrófába torkollik, hiszen Kai (Ben Bela Böhm), aki eddig is problémás volt, még több fát tesz a tűzre, és pár korsó sör után a fő mérnök, Wernernek (Rainer Bock) is megered a nyelve. Jimmy (Bob Odenkirk) Kim (Rhea Seehorn) segítségével próbálja kihúzni Huellt (Lavell Crawford) a slamasztikából, ami nem épp legális eszközök bevetésével jár együtt. Nacho (Michael Mando) továbbra is intézi a kartell ügyeit, és bekeményít ami a pénzbehajtást illeti, ám a Salamancák elosztó helyén váratlan vendéggel találkozik Lalo (Tony Dalton) személyében.

Az epizód első és legnagyobb pozitívuma Nacho visszaédesgetése a cselekménybe – és nem én vagyok az egyetlen, aki már nagyon várta, hogy újra felbukkanjon. Aztán, Lalo személyének behozatalát már egy ideje pedzegették az írók, ami most meg is történt, és eléggé hatásos entréje volt a srácnak. Egy Breaking Bades utalás alapján tudjuk, hogy Nacho és közte elég komoly galiba fog kialakulni, aminek valahogyan Jimmy is részese lesz, vélhetőleg ezt az ívet látjuk majd kibontakozni Lalo megjelenésével. Ez a mellékszál bizonyára érdekes lesz, nekem csak egy kívánságom van ezzel kapcsolatban – bármennyire nem reális –, mégpedig az, hogy Nacho Varga élve jöjjön ki a végén.

Aztán Kim és Jimmy kapcsolata is fordulóponthoz érkezett Huell ügyének kapcsán. Eddig azt láttuk, hogy szép lassan távolodik el egymástól ez a két karakter, amit rendkívül fájdalmas volt végignézni, függetlenül attól, ki mennyire szereti őket mint egy pár. Egészen az eheti részig nem tűnt megmenthetőnek ez a párkapcsolat, ám a Coushatta végén Kim egy olyan labdát dobott be, amire szerintem senki sem számított. Nem akarom lelőni a poént, legyen annyi elég, hogy én örültem Kim lépésének, ám azért egyáltalán nem veszélytelen, amire vállalkozott, úgyhogy megvannak a magam kis fenntartásai a dologgal kapcsolatban.

El sem hiszem, hogy mindjárt vége a negyedik szezonnak, pedig még annyi kérdés maradt megválaszolatlanul. De hát a Better Call Saul csapat idén megmutatta, hogy képes úgy egy csomó történést bezsúfolni uszkve ötven percbe, hogy ne tűnjön túlzsúfoltnak, szóval én abszolút pozitívan állok a folytatáshoz.

Szerző

Szerkesztő

Koncertmániás detektívgyakornok, kezdő anglofil, rendkívül utópista Metal Lady. Elfogult rajongó, egyben egy leendő exkluzív kutyasziget tulajdonosa.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .