Farkasok a bárányok között, vagy hogy pontosabbak legyünk, fertőzöttek az ártatlanok között. Sok játékot láttam már hasonló alapokal indulni majd csúfosan elvérezni, de eddig a Deceit beváltotta a hozzá fűzött reményeket – akárcsak a hasonló témával és  nyúl kabalával operáló Doubt manga.

A történet pedig egyszerű, mint a faék: hat, egymástól teljesen idegen személy felébred egy helyen. Mint kiderül egy dilis doki zárta be oda őket, és hogy még viccesebb legyen a dolog, a doki egy bizonyos szérummal megfertőzött két egyént a bandából, akiknek korántsem az lesz a céljuk – a nem fertőzött egyénekkel ellentétben – hogy kijussanak.

A fertőzötteknek vért kell inniuk ahhoz, hogy a bennük lévő mutáns elemeket felerősítsék, és ha eljön az áramszünet, átváltozva vághassanak rendet a zavart nyájban. Persze az ártatlanokat sem félteni: mindenki rendelkezik fegyverrel, de még extrába lehet olyan, mutánsokat összezavaró eszközöket beszerezni, mint fényképezőgép, zseblámpa – igen, a lények nem bírják a fényt -, valamint nyomkövetőt és még egy olyan szerkezetet is, ami egy adott személyről képes megmutatni, hogy fertőzött-e vagy sem.

Az Automatonnál volt egy jó alapgondolat, annak adtak egy megfelelő horror körítést, ami miatt a játékosokat képes volt bevonzani és persze megtartani. A meccseken való szereplést lehet jutalmazni, a troll vagy éppen csaló játékosokat ki lehet meccs közben szavazni, valamint a karakterünket is képesek vagyunk színesebbé tenni a különféle választható – inkább megszerezhető – beállások és öltözékek révén – mind az emberi, mind a fertőzött formát.

Ennek ellenére is azt tudom mondani, hogy a játékbéli balance nem tökéletes, de ez nem a fejlesztők hibája. Még ha az ártatlanok többségben is vannak, ha csak nem egy adott baráti kör, akkor azok számára nagyon nehéz az összedolgozás, ezzel azonban a fizikailag sokkal erősebb fertőzötteknek kedveznek. Az alapvető félhomály – később pedig a teljes sötétség – pedig nagyon kedvez a hangulatnak. Horror alapszabály: ne váljatok soha szét.

A Deceit egy szórakozató kis horrorjáték, ami egyszerre figyelemfelkeltő, valamilyen szinten még akár ijesztőnek is mondható, de minden tekintetben szórakoztató. A legjobb baráti körrel játszani.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .