Farkasok a bárányok között, vagy hogy pontosabbak legyünk, fertőzöttek az ártatlanok között. Sok játékot láttam már hasonló alapokal indulni majd csúfosan elvérezni, de eddig a Deceit beváltotta a hozzá fűzött reményeket – akárcsak a hasonló témával és  nyúl kabalával operáló Doubt manga.

A történet pedig egyszerű, mint a faék: hat, egymástól teljesen idegen személy felébred egy helyen. Mint kiderül egy dilis doki zárta be oda őket, és hogy még viccesebb legyen a dolog, a doki egy bizonyos szérummal megfertőzött két egyént a bandából, akiknek korántsem az lesz a céljuk – a nem fertőzött egyénekkel ellentétben – hogy kijussanak.

A fertőzötteknek vért kell inniuk ahhoz, hogy a bennük lévő mutáns elemeket felerősítsék, és ha eljön az áramszünet, átváltozva vághassanak rendet a zavart nyájban. Persze az ártatlanokat sem félteni: mindenki rendelkezik fegyverrel, de még extrába lehet olyan, mutánsokat összezavaró eszközöket beszerezni, mint fényképezőgép, zseblámpa – igen, a lények nem bírják a fényt -, valamint nyomkövetőt és még egy olyan szerkezetet is, ami egy adott személyről képes megmutatni, hogy fertőzött-e vagy sem.

Az Automatonnál volt egy jó alapgondolat, annak adtak egy megfelelő horror körítést, ami miatt a játékosokat képes volt bevonzani és persze megtartani. A meccseken való szereplést lehet jutalmazni, a troll vagy éppen csaló játékosokat ki lehet meccs közben szavazni, valamint a karakterünket is képesek vagyunk színesebbé tenni a különféle választható – inkább megszerezhető – beállások és öltözékek révén – mind az emberi, mind a fertőzött formát.

Ennek ellenére is azt tudom mondani, hogy a játékbéli balance nem tökéletes, de ez nem a fejlesztők hibája. Még ha az ártatlanok többségben is vannak, ha csak nem egy adott baráti kör, akkor azok számára nagyon nehéz az összedolgozás, ezzel azonban a fizikailag sokkal erősebb fertőzötteknek kedveznek. Az alapvető félhomály – később pedig a teljes sötétség – pedig nagyon kedvez a hangulatnak. Horror alapszabály: ne váljatok soha szét.

A Deceit egy szórakozató kis horrorjáték, ami egyszerre figyelemfelkeltő, valamilyen szinten még akár ijesztőnek is mondható, de minden tekintetben szórakoztató. A legjobb baráti körrel játszani.

Szerző

Avatar
Hanama
Alapító és szerkesztő

Horror, Anime és Gamefan ameddig világ a világ. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .