A Marvel képregények nyomán született animációs film péntektől vasárnapig 35,4 millió dolláros (10,2 milliárd forintos) bevételt hozott az észak-amerikai mozikban. Clint Eastwood A csempész című drogcsempész-drámája a toplista második helyén végzett 17,2 millió dolláros (5 milliárd forintos) jegyeladással. A veterán rendező és színész 2012 óta először vállalat főszerepet a filmvásznon.

A harmadik helyet A Grincs című animáció foglalta el 11,6 millió dolláros (3,3 milliárd forintos) jegyeladással, és a negyedik helyen is animáció áll: a Raph lezúzza a netet, amelyre 9,6 millióért (2,8 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők.

A százmillió dolláros költségvetéssel forgatott Ragadozó városok című fantáziafilm, amelynek producere Peter Jackson volt, viszont alig 8 millió dolláros (2,2 milliárd forintos) hétvégi bevétellel debütált az amerikai mozikban. A produkció sem a kritikusokat, sem a közönséget nem nyerte meg az elemzők szerint.

Az Aquaman, amit csak péntektől játszanak az észak-amerikai mozik, a nemzetközi piacon az elmúlt két héten már 261,3 millió dollárt (75 milliárd forintot) keresett a jegypénztáraknál.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .