December 18-án egy újabb népszerű alkotás kerül egy egyszeri vetítés erejéig ismét moziba. A normandiai partraszállást követően játszódó, 1970-ben bemutatott Kelly hősei a háborús mozik egyik legismertebb klasszikusa, melynek egyik különlegessége a sokszínűsége, hiszen drámai jelenetei mellett vígjátéki elemeket is tartalmaz.

Főszereplői közt olyan nagyszerű színészeket találhatunk, mint Clint Eastwood, Telly Savalas és Donald Sutherland. Brian G. Hutton direktora forgatáskor már rutinosnak számított a háborús filmek műfajában, hiszen két évvel korábban rendezett egy másik kultikussá vált művet, a szintén Eastwooddal (valamint Richard Burtonnel) a főszerepben készült Kémek a sasfészekbent.

Mélyen a frontvonal mögött, egy németek által elfoglalt francia kisváros bankja hatalmas kincset őriz: 16 millió dollár értékű aranyat. Néhány amerikai katona, akinek a véres háború csak játék, elhatározza, hogy megszerzi a hatalmas vagyont. Így Kelly vezetésével nekivág a hadsereg válogatott eszeveszettjeinek kommandója ütközeteken, aknamezőkön, bombatámadásokon, szövetséges és ellenséges frontvonalakon keresztül…

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .