Igen, tudom, ritkán foglalkozom olyan témával, ami sírásra kényszerít, pedig higgyétek el, nekem sincs jégből a szívem – csak ha lehet sci-fi folyik az ereimben – így összeszedtem tíz olyan szereplőt, akinek a halála igazán megviselt.

És vigyázat, spoiler a köbön!

Primrose Everdeen (Éhezők viadala)

Tudom, hogy ez egy könyvadaptáció, de nemcsak könyvben ríkatott meg a kicsi Primrose halála, hanem a filmben is. Tudom, hogy nem túl ismert szereplő, de ha jobban belegondoltok, sosem az volt a kérdés, hogy Katniss kit választ, Peetát vagy Gale-t, mivel már döntött a főszereplőnk – ő ugyanis mindig minden előtt a testvérét választotta, és amikor elvették tőle, az eget rengető volt!

Késfogú (Őslények országa)

Igen, tisztában vagyok vele, hogy ő a „gonosz” a rajzfilmben, de már gyerekként is úgy sajnáltam, hogy szegényt belökték a mélybe. Értem én, hogy meg akarta enni a pici dínóinkat (akiket amúgy nagyon szeretek), de ő egy ragadozó, nem tett semmi rosszat, csak húsevő, követte az ösztönét, mert éhes volt.

Wash (Serenity)

„Levél vagyok a szélben” – ez a mondat elég ahhoz, hogy összeszoruljon a szívem. Az köztudott, hogy annyira elvakult Firefly rajongó vagyok, hogy az már szinte vallás, és bár a Serenity film nem a legtökéletesebb, mégis visszaad egy apró szeletet kedvenc történetemből, de cserébe elveszi a kedvenc pilótám – hát mivel érdemeltük ezt ki?

Optimus Prime (Transformers 2)

Igen, egy robot, egy robot halála viselt meg – avagy a sci-fis mindig sci-fis marad. Bár sosem Optimus volt a kedvencem a Transformers rajzfilmekből és filmekből, ő maga képviselte a jót nemcsak az autóbotok, hanem az emberek között is, és amikor valami ennyire jó megszűnik létezni, az bizony nyomot hagy a világban.

Pléhpofa (Így neveld a sárkányodat 2)

Emlékszem, hogy a fél szerkesztőség együtt ment el a filmre, és mikor elértünk Pléhpofa halálához, na, akkor bőgtünk, mint a tízévesek. Valahogy az Így neveld a sárkányodat alkotói mindig eltalálják azokat a húrokat, amiktől az ember szíve dobban vagy kihagy egyet.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .