A Pólus Mozi Rock Klub következő előadásán a rock’n’roll Királyára emlékezünk, aki 2019. január 8-án lenne 84 éves. Az évforduló alkalmából január 11-én pénteken 19:00 órától Elvis Presley Emlékestet tartunk a Pólus Nagytermében, beszélgetéssel, koncerttel és természetesen filmvetítéssel.


Az est kiemelt kísérő programjaként Elvis relikvia-kiállítást láthatnak a nézők a Magyar Elvis Klub jóvoltából.

PROGRAMOK

19:00 Köszöntő, kiállításmegnyitó és felvezető beszélgetés Novai Gábor zenésszel és Barcs Endrével, aki találkozott a Királlyal.
moderátor: Gerebics Sándor filmrendező, rádiós műsorvezető

19:20 Zenés emlékműsor
“Pár perc Elvissel” – közreműködik: Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar & John Laslo Farkas

19:35 Exkluzív felvezető vetítés (4 perc) “Peace In The Valley”
Elvis fellépése a legendás Ed Sullivan Show-ban az 1956-os magyar szabadságharcosok előtt tisztelegve.

19:40 Koncertfilm vetítés: ELVIS PRESLEY COMEBACK SPECIAL 1968 – Digitálisan felújított és újrakevert változat (90 perc)
rendező: Steve Binder

A FILMRŐL
Ötven év telt el a rock’n’roll vitathatatlan királya, Elvis Presley legendás televíziós koncertje óta, amely újraindította, sőt rakétaként az egekbe lőtte zenei karrierjét. Ezt a bensőséges hangulatú, “unplugged” koncertet Elvis a legelkötelezettebb rajongók egy szűk köre előtt adta a TV-stúdióban, 7 év kihagyás után, mivel a 60-as években a filmszerepei miatt egyáltalán nem koncertezett – ennek köszönhetően az 50-es évek végére elért, csúcsokat döngető népszerűsége és ismertsége töredékére csökkent. A másfél órás show-t egy 1968 decemberében élőben közvetítettek szerte az Egyesült Államokban. A stúdiókoncerten olyan klasszikus dallamok csendültek fel, mint a “Jailhouse Rock”, “Hound Dog”, “Love Me Tender”, “A Little Less Conversation’ vagy az “If I Can Dream”.

 

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .