2019. február 5-én a hetvenes évek egyik remekművét hozzuk el egy egyszeri vetítés erejéig, amikor is a Pólus Mozi Klasszik Filmklubjának keretén belül bemutatjuk a Pokoli torony című izgalmas
katasztrófafilmet. Az eltelt évtizedek során kultikussá vált történet még ma is ugyanúgy megállja helyét, mint bemutatásának évében, 1974-ben.

A Steve McQueent, Paul Newmant, Faye Dunawayt, Richard Chamberlaint és Fred Astaire-t felvonultató mű a nézők elismerése mellett a szakmáét is elnyerte, hiszen számos kisebb-nagyobb díjjal, illetve jelöléssel honorálták. Többek közt nyolc Oscar-díjra jelölték, melyek közül hármat el is nyertek az alkotók, míg az öt Golden Globe-jelölésből kettő lett szoborra váltva.

San Franciscóban a világ legmagasabb felhőkarcolójának átadására készülnek. Az eseményre a felső tízezer képviselőin túl hivatalos mindenki, aki részt vett a gigantikus épület megalkotásában. A hanyag kivitelezés azonban már az első éjszakán soha nem látott tragédiát okoz. A 81. emelet egyik eldugott raktárhelyiségében egy zárlatos kábel tüzet okoz, amely viharos sebességgel terjed és falja fel az épületet, a biztos halált ígérve minden bent tartózkodónak. Az épületben rekedtek csak a felhőkarcoló bátor tervezőjére, Doug Robertsre (Paul Newman) és a lehetetlent nem ismerő, O’Hallorhan parancsnok (Steve McQueen) vezette tűzoltókra számíthatnak.

Az alkotást a Pólus Mozi nagytermében, 120 m2-es mozivásznon vetítik, digitálisan felújított kópiáról, magyar szinkronnal.

Szerző

Avatar
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .