Van abban valami veszélyes, ha az ember nosztalgiázni kezd, és előveszi a 90-es évek produktumait, ennél már csak az a veszélyesebb, ha egy 2012-es két részes filmet vesz elő, ami bűzlik a 90-es évektől.

Charles Keller (Brian Bloom) volt CIA ügynököt cserbenhagyta a kormánya, ráadásul börtönbe is zárta, ám a férfinak sikerült megszöknie, és a rács mögött töltött évek alatt egy csavaros tervet eszelt ki, ami mögé jól képezett és elszánt férfiakat gyűjtött. Ehhez pedig elrabolja Josh Martint (Justin Baldoni), a zseniális hackert, aki maga fejlesztette a kaliforniai áramellátó rendszerét, és aki ráadásul házi őrizetre van ítélve, mert betört egy másik kormányzati szervhez. Martin felügyelőtisztje, Jim Stirkland (Sean Patrick Flanery) ügynök azonban kiszagolja a galibát, és Martin segítségére siet, miközben az egész városban leáll az áramszolgáltatás, és a sötét utcákat a bűnözők és a káosz uralja.

Teljesen biztos vagyok abban, hogy a Pokoli áramszünet forgatókönyvét a 90-es években írták, mivel annak minden stílusjegyével rendelkezik: terrorizmus, hős férfi, a hackerek és a technika iránti ellenszenv, akció akció hátán, miközben egy karaktert sem lehet nemhogy megismerni, de megszeretni. A két részes film – vagy sorozat, ahogy tetszik – minden egyes csavarja vagy eseménye lőre kiszámítható, de olyan szinten, hogy szó szerint megfájdult tőle a fejem. Amit nem igazán értek, mert ha volt büdzsé mindenféle robbanásra, akkor nehogy már egy-két nappal ne lett volna több idő arra, hogy tisztázzák a forgatókönyv eszméletlen hibáit, és kijavítsák azokat.

Persze a film számos ismerős arcot vonultat fel – ugye nem csak én kiabálok fel, hogy ő az izé az izéből!? –, például a Vészhelyzetből Eriq La Salle-t, aki azóta sem tanult meg színészkedni, Az ifjú Indiana Jones-ból ismert Sean Patrick Flaneryt, Anne Heche, aki mondjuk zseniális, de itt még ő is kevés volt, és tinisztár Haylie Duff, aki egyszerűen nem tudja levetkőzni a cukit.

Mindent egybevetve, a Pokoli áramszünet egy színtiszta hét éves nosztalgia, aki harminc évesnek akar látszani, egyszer megnézhető, talán, nagyon talán… Inkább hagyjuk…

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..