A február meglehetősen tevékeny hónapnak tűnik a metálzenekarok háza táján, hiszen az Avantasia műremeke után most a holland szimfonikus metál egyik éllovasai, a Delain is új kiadvánnyal tértek vissza. A Hunter’s Moon ugyan papíron „csak” egy kislemez, mégis tartalmaz négy vadonatúj dalt, valamint tíz koncertfelvételt is az előző évből, ezáltal számában és menetidejében is bőven meghaladja egy rendes album hosszát – így ez a kiadás sokkal több lett, mint egy egyszerű gyűjtői darab, és simán megállja a helyét a diszkográfia maradék tagjai között.Erősen indít az új négyes első része: a Masters Of Destiny – ami egyben az első promóciós szám is az albumról – lassan kezdődik, de aztán nagyot üt, és picit experimentális, ám lényegében mégis rendkívül Delaines darab. Ezt követi a lemez címét adó Hunter’s Moon, ami tökéletesen keveri a finom, dallamos betéteket a hörgős énekkel, és remekül funkcionál második single-ként is. Úgy tűnik a hollandok eléggé rákaptak a hörgős témákra, hiszen a következő két dalban, a The Silence Is Mine-ban, valamint az Art Killsben is megjelenik ez a fajta ének. Az előbbi számot kicsit nehezen tudom elhelyezni: önmagában nem rossz darab, hiszen remek gitár és zongoratémák vannak benne, de kicsit össze-visszának érződik, és túl hirtelen is van vége. Ezzel szemben az utóbbi – ami nem mellesleg Merel Bechtold gitáros első saját szerzeménye a bandában – már egy sokkal izgalmasabb dal, amiben tökéletesen megférnek egymás mellett a picit elektronikus zenére hajazó billentyűtémák és a kemény húros riffek.

A négy újdoság után következik tíz régi darab élő felvétele a tavalyi évből. Meg kell mondjam, szeretném én a koncert hanganyagokat, azonban eddig a kedvenceimnél azt tapasztaltam, hogy nem tudnak jól sikerülni. Vagy a felvétel minősége nem olyan kiváló, vagy épp egy olyan előadást vettek fel, ahol technikai problémákba ütköztek, vagy egyszerűen nem tudták megtalálni az arany középutat abban a tekintetben, hogy mennyi hallatszódjon a zenekarból, és mennyi a közönségből. Szerencsére a Hunter’s Moonnál nem ez történt, és így remek minőségben hallhatjuk az olyan közkedvelt dalokat, mint a Hands Of Gold, a Danse Macabre, a Control The Storm vagy a The Gathering. Pár szám erejéig a Nightwishből ismert Marco Hietala szintén feltűnik, akárcsak az eredeti felvételeken, és a végére még egy Queen feldolgozás, a Scandal is belefért, amiről őszintén szólva nem tudtam elképzelni, hogy valaha is eljátszanák élőben.

Összességében teljesen meg vagyok elégedve a Hunter’s Moonnal, hiszen egy ilyen összeállítás mellett abszolút nem hiányzott egy teljes, önálló album. Ugyan Delainék nemrég adtak ki egy koncert DVD-t, az élő felvételek így is megállják a helyüket, az új dalok pedig elég érdekesek ahhoz, hogy kiadják őket.

 

Dallista:

 1. Masters Of Destiny
 2. Hunter’s Moon
 3. The Silence Is Mine
 4. Art Kills
 5. Hands Of Gold (élő)
 6. Danse Macabre (élő)
 7. Scarlet (élő)
 8. Your Body Is A Battleground (élő)
 9. Nothing Left (élő)
 10. Control The Storm (élő)
 11. Sing To Me (élő)
 12. Not Enough (élő)
 13. Scandal (élő)
 14. The Gathering (élő)

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..