Az ABC legújabb jogi sorozata nem az a széria, amire díjeső fog hullani vagy évtizedeikig beszélnek róla az emberek, ám ügyesen megkomponált és szórakoztató, ám szinte követeli, hogy az ember egy ültőjében tudja le!

2010-ben felmentették kettős gyilkosság vádja alól Severen Johnson színészt (Adewale Akinnuoye-Agbaje), aki végig állította, hogy ártatlan, miközben jól menő és világklasszis ügyvédje, Ezra Wolf (Scott Cohen) tökéletesen kifacsarta az igazságot. Az eset annyira megterhelte az ügyészt, Maya Travist (Robin Tunney), hogy elhagyta Los Angelest, és egy farmon keresett menedéket. Azonban nyolc évvel később, holtan találják Johnson kedvesét, Jessica Meyert, és természetesen ő az első számú gyanúsított az ügyben, még hozza annyira, hogy Maya korábbi párja és ügyésztársa elutazott érte vidékre, hogy akár csak pár napra is, de térjen vissza tanácsadóként, és ismét szálljon ringbe. Azonban a mostani ügy sokkal szövevényesebb, mint a korábbi, és Mayának nemcsak a bűnöst kell megtalálnia, hanem saját lelki egyensúlyát is.

A The Fix nem akar többnek látszani, mint ami: az OJ Simpson per továbbgondolása, és mai köntösbe bugyolálása, azonban teszi ezt kellő kritikával és érdeklődéssel miközben, semmit sem akar igazán lekoppintani. Persze ettől még nem ez az évtized legjobb jogi szériája, de kellően ügyes ahhoz, hogy a nézőt a képernyő elé szegezze, és követelje a folytatást belőle.

A The Fix alkotói nem hagytak sok időt a pilotban a pihenésre, és bár finoman építgették a karaktereket, azért pörögtek az események rendesen – ugye, hogy nem kell autós üldözés hozzá? Sőt, nagyon ügyesen bántak a kamerával és a képi világgal, különösen az utolsó jelent sorokban volt izgalmas az ügyes kamerakezelés és a nem hétköznapi megoldások.

Mint olvasható, engem megvett magának kilóra a széria, és alig várom már, hogy egyben bedaráljam. Az első évad szerintem ezt a gyilkosságot igyekszik majd kibogozni, miközben egyre-másra ismerjük meg szereplőink hátterét és motivációját – és van egy olyan érzésem, hogy az áldozatokról is sokall többet tudunk majd meg.

Plusz, van egy aprócska fun fact, ami számomra különösen élvezetessé teszi a szériát, ugyanis régóta követem Akinnuoye-Agbaje munkásságát (imádtam A Múmia visszatérben, és gyűlöltem az OZ-ban), és bizony nem túl ismert tény, hogy ő jogi egyetemen végzett Angliában.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .