Egy összességében meglehetősen élvezhető előd után az eheti Odaát rész már nem tudott annyit kínálni, mint a múltkori negyvenöt perc. A Don’t Go in the Woods sem volt rossz, sőt, a kötelezőt ez a sztori is hozta, ám annyira hű de nagyon kiemelkedő sem volt. Új szörnyetegünk azért szerencsére most is akadt, aminek viszont a háttértörténete sokkal érdekesebb és hátborzongatóbb volt, mint maga a lény.

Sam (Jared Padalecki) és Dean (Jensen Ackles) ezúttal kettesben mennek Iowába nyomozni, hátrahagyva Jacket (Alexander Calvert), akit befogtak vásárolni. A két testvér egy erdőmenti kisvárosban köt ki, ahol csak az elmúlt fél évszázadban több mint ötvenen tűntek el. Ezúttal holttestek is maradtak hátra, méghozzá a sheriff fiának a párja, valamint egy túrázó esett áldozatul, ám a Winchesterek a halottakon lévő sebek alapján nem tudják először, mi okozhatta ezt. Eközben Jack a shopping körútja során összefut pár helyi fiatallal, akikkel megpróbál barátkozni, ám mindez kudarcba fullad.

Igazából az egész epizód a tipikus horrofilmes klisévödöből merít a legelső perctől a legutolsóig, de jó nagyot, ám legalább a tálalást nem szúrja el. A szörnyetegünk azonban említésre méltó – na, ő sem azért, mert olyan rettenetesen félelmetesre sikeredett volna, hanem leginkább azért, mert bővítette a palettát. Ezen felül azért még undorító és creepy is tudott lenni, ám a háttérsztorija volt a legérdekesebb: ilyet pedig még nem nagyon láthattunk a sorozat történetében.

Ám azon már elég rendesen húzom a számat, hogy igencsak abba az irányba kezdenek el kanyarogni az alkotók, amit nem csak én, de szerintem az egész rajongótábor sem szeretne. Igen, Jackről van szó, és az ő legújabb fizikai és szellemi állapotáról. Nem lenne ezzel a cselekményszállal semmi gondom, ha az írók előtte nem töltöttek volna egy egész évadot azzal, hogy ennek a totális ellenkezőjét csinálják. Annyira üdítő volt ennek a srácnak a jellemfejlődését látni, és úgy tűnik, a showrunnerek ezt most a dráma kedvéért képesek lesznek szembeköpni. Csalódott vagyok, de nem lepődtem meg.

A héten sajnos akadt nagyobb gondja a Supernatural fandomnak, mint egy felemásra sikeredett filler epizód, ugyanis azt a hírt kaptuk, hogy a következő, tizenötödik szezon lesz az utolsó. Ugyan még több mint egy évünk van feldolgozni ezt a történést, nem mondhatom, hogy könnyű lesz.

Szerző

Szerkesztő

Koncertmániás detektívgyakornok, kezdő anglofil, rendkívül utópista Metal Lady. Elfogult rajongó, egyben egy leendő exkluzív kutyasziget tulajdonosa.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .