Ez a nap is eljött. Mikor befejeződött az első évad, már nagyon vártam a következőt, de aztán ahogy telt az idő, kissé megfeledkeztem róla. Az elmúlt napokban viszont tűkön ülve vártam, hogy végre megnézhessem az új részeket, és be kell vallanom, nehezemre esik megállni, hogy ne daráljam le egyben az egész évadot. Úgy viszont túl gyorsan véget érne a móka, ráadásul valószínűleg meg is buknék miatta, úgyhogy hagyok egy kis időt a részek között, és ti is hetente, minden szerdán olvashattok majd az új részről.

Hol is hagytuk abba? A karácsonyi részben már észrevehettük, hogy Sabrina kezdi egyre jobban elfogadni a boszorkány énjét, és igyekszik minél jobban beleásni magát a sötét tanulmányokba. A rész elején meg is mondja a nénikéinek, hogy mostantól teljes időben fog az Academy of Unseen Artsba járni, a gimiből pedig kimarad, és ezt már le is zsírozta az új igazgatóval, aki nem más, mint Mary Wardwell. A család, legfőképpen Hilda ezt aggasztónak találja, de próbálják őt támogatni.

 

Az Academyn pedig fontos esemény zajlik, a rég hagyomány szerint az iskolának meg kell szavaznia a Top boyt, aki a főpap jobbkeze lesz majd. Ezt a titulust hagyományosan egy fiú kapja, azonban Sabrina kész megdönteni a hagyományokat, és indul a címért, így három próbán át kell versenyeznie Nickkel. A két versenyző kedveli egymást, nincs ellenükre egy kis próbatétel, ám a többi warlocknak és főképp Blackwood atyának nagyon nem fűlik a foga az újításhoz.

 

A Backster High-ban is történnek változások, Suzie szeretné kipróbálni magát a kosárlabda csapatban, de az edző nem engedi, mert lány. Wardwell igazgatóak köszönhetően azonban esélyt kap, hogy a fiú csapatban játszhasson, de meg kell mutatnia, hogy elég rátermett.

 

 

 

Hú, fiúk, lányok, nagyon erősen indít az évad! Ebben a részben megvolt minden, ami ahhoz kell, hogy visszacsábítsa a sorozatba a nézőket. Nem mintha engem nagyon csábítgatni kellett volna, már eddig is teljesen bele voltam zúgva, de ez tényleg nagyon menő volt. Feminizmus, összetartó csajok, öntudatra ébredés és elfogadás, démonok, misztikum, és Blackwoodot többször is felidegesítették a Spellman lányok.

Ami nagyon megfogott, hogy habár az elején Sabrina már-már hihetetlenül, és elég idegesítően magabiztos, és kissé érthetetlen, miért hagyja csak úgy hátra korábbi életét, ezt nagyon jól megindokolták a részben egy hihetetlenül szomorú és megható okkal, amin nekem is összeszorult a szívem, hát még a szereplőknek.

Ha sikerül kibírnom, hogy ne nézzem meg az összes részt egymás után – márpedig muszáj lesz -, akkor jár nekem a keksz, mert ezt a cikket írva is csak arra tudok gondolni, hogy egye fene, megnézek még egy részt, ki akar kipihenten dolgozni menni holnap? Ha tetszett az első évad, mindenképpen nézzétek meg ezt is, mert eddig nagyon szupernek tűnik, és valakinek le kell fognia, hogy ne ezt bámuljam egész éjjel.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .