Emlékeztek, hogy a múlt héten milyen izgalmas dolgoknak néztünk elébe? Már nagyon vártam ezt az epizódot, és nem kellett csalódnom!

Hol is hagytuk abba? Sunny, Bajie, Nyx és az Özvegy Ankara nyomába eredtek, és el is kapták, mielőtt a képességé használva kereket oldhatott volna. Visszaindultak tovább a monostorba, hogy a Mester beleláthasson a fejébe, és kiszedhesse belőle, hogyan állíthatják meg a Zarándokot. A korábbi nyíró még mindig rettenetesen dühös Minervára azért, amit Vale-lel tett, és biztosítja is róla, hogy a Zarándok után vele is leszámol.

Ha már a Zarándoknál tartunk, MK és a fekete szemű hírnökök társaságában megostromolta a monostort, megölte a védelmezőit, és elfogta a Mestert, hogy megtudja tőle, hogy ébreszthetné fel az alvó harcosokat. A Mester nem hajlandó elmondani a titkát, de tudja, hogy csak idő kérdése, és megtalálják a tekercset, amit keresnek. Viszont észreveszi a Zarándok fájdalmait és szokatlan tüneteit, és rájön, hogy miért szenved. Nem a képességgel született, hanem ellopta azt, és most belülről emészti fel. Nem tudom, ez az “ellopta” dolog pontosan mit jelent, de alig várom, hogy kiderüljön.

 

Gaius Tildával az oldalán elindul nővére rejtekhelyére, hogy megölje, de az őrök túl jól álcázzák magukat, és sikerül mindkettőjüket foglyul ejteniük. Juliet Chau egyiküket sem kíméli, kegyetlenül megkínozza őket. Míg Gaiust csak ki akarja végezni, Tildában lehetőséget lát, és azt tervezi, addig kínozza, amíg hűséget nem esküszik neki, és régenseként nem harcol érte.

 

Hűha, tudom, hogy mostanában csak áradoztam a részekről, hogy mennyire izgalmasak meg látványosak, de ha egyszer tényleg azok? Tulajdonképpen az évad felén már túl vagyunk, innen már csak egyre menőbb, durvább dolgok fognak történni, felgyorsulnak az események, és ha engem kérdeztek, arra számítok, hogy hullanak majd a szereplők, mint a legyek.

 

 

Itt már tényleg nem volt semmi filler esemény, minden csak viszi előrébb a cselekményt, ha valami egy picit is időhúzásnak tűnik, abból is valami fontos fog kikerekedni. Az előző részhez képest kevesebb szálon fut a történet, most igazából csak három részbe tekintünk bele, de bizonyosak összefonódnak, van olyan, amelyik kettéválik. A végén úgyis arra lehet számítani, hogy minden Sunny és a Zarándok körül kezd majd csoportosulni, annál is inkább, mivel ebben a részben megvillantottak egy apró infót arról, hogy Sunnynak volt egy nővére. Ez a másik dolog, ami nagyon érdekel, bár már nincs olyan sok rész hátra, és ott van még a Fekete Lótusz is. Kicsit félek, mi lesz, ha túl sok szereplőt próbálnak behozni túl rövid idő alatt, akkor el lesznek kapkodva, vagy nem lesznek rendesen kidolgozva a “találkozások”.

Kíváncsi lennék, kit melyik szál érdekel a legjobban, és kinek a sztorija izgat igazán. Az a jó az ilyen komplex sorozatokban, hogy szerintem mindenki talál magának legalább egy szereplőt, akiért izgulhat. Eddig az Özvegy volt a nagy kedvencem, de egyre jobban szeretem Gaiust, mert olyan emberi és hihető a jelleme.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .