A Versailles történelmi sorozat 2. évada 2019. május 5-től érkezik az Epic Drama csatornára.

A sorozat új, második évadában XVI. Lajos szeme előtt összeomlik álma, miszerint pompás palotája épül Versailles-ban. Az országban féktelenül terjednek a drogok, az alkohol és a szerencsejáték – a nemesek mérgezik egymást, hogy közelebb kerülhessenek a királyhoz, és így feljebb a társadalmi ranglétrán. Lajost mindeközben elvakítja Montespan iránt érzett szerelme és nem hajlandó hallgatni az egyházra és tanácsadóira. A sötétséggel és romlottsággal körülvett Lajos elveszíti minden motiváltságát és egy elkeseredett menekülési kísérlet során csatába megy főellensége, Orániai Vilmos ellen. Ezzel egyrészről utat próbál találni a megváltás felé, másrészről Versailles megépítéséről dédelgetett vízióját is igyekszik megmenteni.

Tournage Versaille

David Wolstencroft és Simon Mirren, akik olyan díjnyertes sorozatokon dolgoztak már, mint a Gyilkos elmékKémvadászok, Harmadik műszak vagy a Kísért a múlt, most tovább kalauzolnak a politikai-hatalmi játszmák világában: XVI. Lajos birodalmában féktelenül terjednek a drogok, az alkohol és a szerencsejáték, a nemesek pedig szinte mindent bevetnek, hogy közelebb kerüljenek a királyhoz. Lajost elvakítja Montespan iránt érzett szerelme, nem hallgat tanácsadóira sem. Csatába megy Orániai Vilmos ellen, és Versailles megépítéséről dédelgetett vízióját sem kívánja feladni.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..