De nehezen mennek nekem manapság ezek a Trónok harca beszámolók, míg korábban tűkön ülve vártam a szériát, azóta az elmúlt évadokban inkább félelem tölt el egy-egy epizód előtt. És bár valahol élveztem az előző csatát, a butaságokat kevésbé, és azt kell mondjam, ebben az epizódban is a butaságé a főszerep, nem a sárkányoké, nem a királynőké, hanem a színtiszta butaságé.

Deresben mindenki ünnepel, hiszen Aryának köszönhetően legyőzték a halált: az Éjkirályt és a holtak seregét, és már csak egy küzdelem választja el őket a nyugodt békeidőktől. De Daenerys nem felhőtlenül boldog, mivel Jon óriási sikert aratott, és mindenki őt ünnepli, miközben senki sem beszél arról, hogy mekkora áldozatot kívánt ez. A királynő továbbra is teljes engedelmességet vár el Deres lakóitól, azonban pont Jon az, aki ezt megszegi, és olyan események láncolatát indítja el, ami nemcsak a Starkok végét jelentheti.

Eközben megindul a sereg délre, hogy megütközzenek Cersei-el és az őt védő 20 ezer arany kompániával, azonban Daenerys és csatlósai olyan kelepcébe sétálnak, amire nem számítottak, és sokkal többet veszítenek egy csatánál.

Sajnos nem ez lesz az az epizód, ami kihúzza a nyolcadik évadot meg úgy az egész Trónok harcát a slamasztikából: buta döntések, kifordult szereplők és logikai hibák sora jellemzi azonban ezt a részt, és az internetet látva nem én vagyok az egyetlen, aki ezt így gondolja.

Sajnos, mióta Martin könyvei lehagytuk, az író és rendezőpáros nem igazán találja a helyét, miközben a Trónok harca világának ellentmondó események történnek az utóbbi évadokban. Ráadásul főbb szereplőink szó szerint kifordultak önmagukból és a korábban oly szép karakterívek a kukában landoltak. Talán még Jamie Lanniester az, ahol az ív tovább halad, mindenki másnál valahol réges-rég elveszett – igen Tyrionnál is, pedig ő az abszolút kedvencem, és az ő jelenetei még mindig szuperek.

Továbbra is fenntartom, hogy pár jó jelenetet leszámítva az epizódok gyengén teljesítenek, nincs bennük kohézió, és csupán csaponganak a fan-service és az írói önkény között.

Kár érte, kiváló ügynök volt!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..