Nagyon-nagyon sokat gondolkodtam azon, hogy mit írhatnék a Trónok harca befejező epizódjáról, azon túl, hogy csalódtam, de mégis fáj a búcsú – amit egy másik cikkben ki is fogok vesézni? Így inkább billentyűzetet ragadtam és előszedtem kellemes emlékeimet az HBO sorozatáról.

Íme, egy teljesen szubjektív lista arról, hogy melyik csatákon izgultam a legjobban, min ámultam el a leginkább, és úgy egészében melyik nyűgözött le teljesen!

5, S05E09 – The Dance of Dragons

Klasszikus csatának nehéz tekinteni ezt az jelenetsort, és bár kisebb csapatok harcolnak kisebb csapatokkal kézitusában, mégis, itt eszmék csapnak össze: az új és szabad világ a régi és elnyomó világgal. Itt nem az a tét, hogy ki éli túl, ez sokkal inkább arról szól, hogy Dany és a reformja a szabadságról, az elnyomás megszüntetéséről vajon megmarad-e, vagy kudarcot vall.

 

4,S07E04 – The Spoils of War

Bár a sorozat utolsó három évada kissé keserédes csúszott le a torkomon, meg kell hagyni, egy-egy jelenet igazán kiválóan sikerült benne. A csata, amiben először vesz részt Dany sárkánya Westerosban, na, az tényleg vitte a prímet nálam az évadban. És nem is a sárkány pusztítása volt a legdurvább, hanem Jamie tekintete, aki először látja ezt, és a döbbenet az arcán, hogy nincs az a sereg, nincs az a fegyver, ami legyőzne egy ilyen lényt – és nem érdekel mi jött ezután, egy sárkányt nem lehet lelőni és punktum!

 

3, S05E08 – Hardhome

Bármennyire is Havas Jon mellé kellene állnom egy csatában, mégsem tudom megkedvelni a srácot, és ez itt sem történt meg, azonban a Vadakat itt zártam végérvényesen a szívembe: bátorság, kitartás, és félelem jellemezte az epizódot. Bár olykor a Walking Deadre hajazó jelenetek túlzóak voltak kissé, de pont ebből fakadóan tudatosul a nézőkben, hogy az Éjkirály és serege maga a halál, és ez a halál képes feltámadni és újra és újra harcolni.

 

2, S02E09 – Blackwater

Bár a blackwateri csatát olvastam is (picit elmaradtam a könyvekkel, úgy a második kötetnél) – de olvasva közel sem volt olyan izgalmas, mint látva: a futótű, ahogy szó szerint mindent elemészt, a zöld ragyogás a fekete vízen, és a metsző pontosságú katonai stratégia, ami a várvédők utolsó reménye volt a győzelemre. Eközben olyan emberek vannak a túloldalon, mint Davos, akinél becsületesebb nincs egész Westerosban!

 

1, S04E09 – The Watchers on the Wall

Aki követtem cikkeimet a sorozatról, az tudja, hogy igazából hidegen hagynak a Starkok, Aryát kedvelem, de rajta kívül senkit, és Havas Jon meg kifejezetten irritál. És valahogy mégis a Vadak és a Fekete őrség csatája az, ami leginkább lázba hozott! Talán pont azért, mert semmit sem vártam tőle, és mégis minden pillanatát élveztem, annak ellenére, hogy vaksötét volt, mégis az egészben volt egy amolyan két világ, két eszme csap össze, és eközben meg valahol mindkettő ugyanaz.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .