Ha nagyon, de nagyon gonosz akarok lenni ezzel a játékkal, akkor azt mondanám,hogy már megint élettelen dolgokat kell eladható játék gyanánt szexualizálni, de mivel nem lehet ilyen rövid egy cikk, így következzék egy bővebb beszélgetés a Food Fantasy kapcsán.

A történetbe – mely egyszerű, mint a faék – ott csöppenünk bele, hogy az általunk irányított karakter nemcsak egy étterem büszke tulajdonosa, hanem egy ún. Master Attendant is, aki a különféle Food Soulok segítségével képes meglelni – és olykor levadászni – a ritkább hozzávalókat az étkekhez, és akkor még nem beszéltünk a megrontott ételekről, a Fallen Angelekről sem. Azt meg se kell említeni, hogy mindegyik ételnek emberi alakja van, képes velünk kommunikálni – és akkor máris kezdődhet az udvarlás.

Többször is elgondolkodtam azon, hogy leszedjem-e ezt a játékot, vagy kapjak tőle olyan idegbajt, ahogyan valamilyen szinten a hasonló témával operáló Shokugeki no Souma anime esetében is volt. Ezekből hála az égnek, csak az első történt meg. A játék a maga módján szórakoztató a kissé banális történet ellenére is. Annyi áthallást meg lehet engedni, hogy az ételek és a készítésük nem szabad félválról venni, mert akkor koránt sem érik el azt, amire hivatottak lettek volna.

Ha amúgy eltekintünk a kajás kerítéstől, akkor nagyjából olyan az élmény, mint a Touken Ranbu esetében, csak itt kardok helyett ételeket ruháztak fel emberi tulajdonságokkal – valamint itt vannak nagy számban női karakterek is, de ez sajnos a lényegen nem változtat. Ez egy olyan játék, ahol udvarolhatunk a kajánknak – és az ilyenektől szokott megindulni a rossz gondolatok lavinája.

Amire egy rossz szavam nem lehet az maga a kivitelezés; a grafika valami elképesztően szép, a szinkronok találóak – bár az angolt nem annyira kedvelők nagyon gyorsan átfognak váltani, az eredeti japán nyelvre -, és akárcsak a Toriko anime esetében, ez a játék is képes meghozni a játékos étvágyát.

Annak ellenére, hogy a Food Fantasy egy tucatgyártott fétisekkel megtűzdelt játék, mégis képes egy ideig szórakoztató lenni azok számára is, akik csak egy könnyed kikapcsolódásra vágynak.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .