Talán senkinek sem kell bemutatnom a Theme Hospital nevű játékot a 90-es évekből, az az igazi építkezős, irányítós addikció, amit szó szerint nem lehetett letenni, és bizony már jó harminc éves ez a játék, így okkal nézünk kicsit furán a pixeles stílusára. Ám a készítőcsapat 2018-ban kiadta a méltó utódot, és nem árulok zsákbamacskát, erre is ugyanúgy rá lehet szokni!

Two Pint egy kedves és bájos közösség, ahol számtalan kórházi lehetőség adódik, és így mi is kamatoztathatjuk kórházvezetői képességünket. Eleinte csak egy pici kórházat kell sikerre vinni, pár vizsgálóval, ahogy haladunk előre, úgy vásárolhatunk új épületrészeket, fejleszthetjük orvosainkat, kutathatunk, fedezhetünk fel új vizsgálatokat és betegségeket.

A Two Point Hospital nemcsak méltó utódja a Theme Hospitalnak, hanem szinte egy az egyben ugyanaz, itt is fura és kissé groteszk betegségek vannak (a kedvencem még mindig a fényfejűség, ahol lámpaégőkké válnak az emberek), itt is kiborulnak néha az orvosok, figyelni kell, hogy a látogatók ne pisiljenek a padlóra…

Érdemes hanggal játszani, ugyanis a „rádióműsor” keretében nagyon vicces beszélgetések zajlanak, sőt, így a korházi hangosbemondót is hallhatjuk, olyan ikonikus szövegekkel, mint a „éves díjak semmit sem érnek”, „láttuk ám, hogy mit dobtál a padlóra”, „a betegek tartózkodjanak a betegségektől”.

Ez a játék tényleg az, ami egy végtelen kórházi irányítós szimulációja, ahol sikerre visszük kórházunkat, vagy éppen bukásba hajszoljuk, persze fontos nemcsak a látogatók morálja, hanem a munkavállalóké is, akik rendre fizetésemelést kérnek, meg amúgy is, néha utálják, amiket csinálnak, miközben meg nagyon örülnek a továbbképzésnek. És ha úgy gondoljuk, ez kissé kaotikus, nos, biztos vagyok benne, hogy nem jobban, mint egy valódi kórházban.

Érdemes figyelni saját csapatunkra, például én nem szoktam háromnál több készséget megtanítani nekik, mert akkor annyira magas fizetésre van szükségük, hogy az pénzügyi csődbe taszítja kórházam – és higgyétek el, nem egyszer voltam már csődben. Ugyanakkor érdemes figyelni a betegek jólétét is, mert hamar szellemmé válhatnak, és ijesztgetni kezdik a többi várakozót.

Gondolom, ecsetelnem sem kell, mennyire rá lehet szokni, és mennyire megnyugtató tud lenni egy olyan káték, aminek ismerjük a receptjét, és igazából évtizedek óta játsszuk!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .