Néha szüksége van az embernek a komoly drámák és sci-fik közepette valami könnyűre, valami viccesre, erre pedig Damon Wayans vígjátéksorozata, a magyarul Életem értelmei címen futó My Wife and Kids remek választás.

Michael Kyle (Damon Wayans) boldog családapa, és most rajta a sor, hogy otthon maradjon három gyermekükkel, míg a felesége, Janet (Tisha Campbell-Martin) a karrierjére koncentrál, ráadásul sikeres üzletasszony lesz belőle igen hamar. Azonban míg felesége dolgozik, ő szépen lassan úgy érzi, hogy talán elment mellette az élet, és míg a két tini gyermeke nevelése olykor igazi kihívás, a kislány, Kady (Parker McKenna Posey) továbbra is apuci szeme fénye marad. De végül Michael is ráébred arra, hogy nem kell semmiről sem lemondani, ha képes helyén kezelni a dolgokat, és mindenre időt szán, ami neki és a családjának fontos.

Ugyan vígjáték sorozatról van szó, és az epizódok kellően nevettetőek is, sokszor úgy éreztem, hogy mind egy kaptafára épült, de erre remek megoldás, ha az ember nem bedarálja az epizódokat, hanem hosszan, pihentető jelleggel nézi őket, mondjuk maximum két-három darabot.

Persze Damon Wayans viszi a prímet a szériában, és ő a nagy név is benne, de a feleségét játszó Tisha Campbell-Martinnal olyan zseniális az összhang közöttük, hogy sokáig biztos voltam benne, hogy házasok – nem, nem azok. De nem csak köztük ment jól a dinamika, hanem az egész család remekül tudott együtt dolgozni, még a legkisebb színészek is maximálsat nyújtottak az epizódok alatt, és felnőttként is büszkék lehetnek a sorozatban elért teljesítményükre.

Ugyanakkor valamilyen értelemben a sorozat meghaladta korát: láthatunk egy apát, aki igazi apa, aki néha hibázik, és megküzd az apasággal, és néha elbukik benne, de ez így jó. Manapság persze sok az olyan apafigura, ami nemcsak hiteles, hanem sebzett és szerető is (Logan, Iron Man…), de a kétezres évek elején ez bizony igazi kuriózumnak számított!

Az Életem értelmei valahol félúton jár a guilty pleasure és a komoly családid rámák között, mert a szokásos humor és könnyedség mögött azért a készítők igyekeztek olyan kemény témákhoz is nyúlni, mint a felnőtté válás, a fiatal terhesség, vagy a családi ellenszenv. Én mindenkinek javaslom, aki szeretne kicsit kikapcsolódni, de azért minőségi tartalmat is nézne ez alatt.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .