Ezen a héten folytatódott a Légió harmadik évada egy fergeteges premier után. A Chapter 21-ben sem volt kevésbé eseménydús, mint az elődje, hiszen még úgy sem unatkozhattunk, hogy tipikus akciójelenetből nem volt most annyi, mint múltkor. A hihetetlenül kreatív és őrült szcénákból viszont annyival több jutott erre a hétre, és én személy szerint ennek csak örültem.

David (Dan Stevens) és Switch (Lauren Tsai) tovább dolgoznak tervükön és megpróbálnak együtt visszamenni az időben, ám ez nem sikerül. Davidnek azonban támad egy ötlete, amivel felerősíthetné Switch erejét, hogy ő maga is beléphessen az időfolyosóba, ehhez azonban egy különleges segítőre van szükségük, aki nem más, mint Cary (Bill Irwin). Cary elrablására egy részletes és rendkívül furfangos tervet eszelnek ki, amiben Lenny (Aubrey Plaza) kulcsszerepet játszik. Eközben Syd (Rachel Keller) és Farouk (Navid Negahban) sem tétlenkednek, hanem továbbra is azon jár az agyuk, hogyan cselezzék ki Davidet, és úgy tűnik, elég jó úton járnak.

Azt hiszem, elfogultság nélkül kijelenthetem, hogy a Cary hadművelet a sorozat egyik legfrappánsabban kivitelezett aprócska mellékszála volt eddig. A széria „bátorságához” híven az akciójelenetekhez jó sok elképzelhetetlen pillanat társult, például a becserkészés kellős közepén elfért egy Alíz Csodaországban áthallásokkal rendelkező teadélután. Az ilyen meglepetéseknek köszönhetően folyamatosan fenn tudja tartani a nézők figyelmét a Légió, nem mellesleg az is eszembe jut sokszor, hogy vajon mit szívhatnak az alkotók? Bármi az, mi is kérünk belőle!

Az epizód másik csúcspontja Syd és David párbeszéde, ami fájdalmas volt, de ugyanakkor roppantul szükséges is. Syd végre igazán be tudott olvasni Davidnek – mert ami a második évad fináléjában történt azt nem nevezném konfrontációnak –, akinek pedig valóban hallania kellett azt, amit a nő mondott. Ezek után nyilván nem lesz már ugyanolyan a kapcsolatuk (ha egyáltalán megmarad), de ennek ellenére is érdekes megfigyelni, a két szereplő hogyan birkózik meg a problémával, vagy éppen zárkózik el teljesen tőle.

Ha minden igaz, jövő héten végre felbukkan az a karakter is a sorozatban, akit már nagyon régóta vártunk, és nagyon kíváncsi leszek, hogyan integrálják majd a sztoriba, úgyhogy már számolom a napokat a következő hétfőig!

Szerző

Szerkesztő

Koncertmániás detektívgyakornok, kezdő anglofil, rendkívül utópista Metal Lady. Elfogult rajongó, egyben egy leendő exkluzív kutyasziget tulajdonosa.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .