Egy fenomenális harmadik epizód után sem vettek vissza a Légió alkotói a lendületből, sőt, mondhatni még nagyobb fokozatra kapcsoltak. Ugyan a Chapter 23 überelni nem fogja elődjét – mert azért valljuk be, elég magasra került az a bizonyos léc -, én személy szerint el sem vártam tőle, csak egy élvezhető részt kértem utána, és ezt többszörösen meg is kaptam.

David (Dan Stevens) és Switch (Lauren Tsai) munkálkodásainak köszönhetően teljesen felborul az idő, és erre a Hármas Divízió tagjai is felfigyelnek. Switch félelme beigazolódni látszik, és az idődémonok beszabadulnak az ő világukba, még jobban megnehezítve az amúgy sem könnyű helyzetet. A Divízió részéről Kerry (Amber Midthunder), Clark (Hamish Linklater) és Farouk (Navid Negahban) próbálnak megküzdeni a démonokkal, míg David az ő részéről egyedül marad a fürge és meglehetősen rafinált lényekkel szemben. Eközben Cary (Bill Irwin) megvilágosodik és útnak indul, hogy megvalósítsa újonnan kieszelt tervét, amiben váratlan cinkosra akad. Lenny (Aubrey Plaza) és Syd (Rachel Keller) külön-külön, de hátra maradnak, és sorsfordító élményekben lesz részük.

Kifejezetten tetszik, hogy ugyan már az évad korábbi részeiben is kitértek az idővel való bíbelődés potenciális veszélyeire, az eheti felvonásban részletekbe menően tárgyalják is azt, persze a sorozattól megszokott buggyant kreativitással fűszerezve. Az idődémonok – bár én inkább időmanóknak hívnám őket – rendkívül érdekesek, és egyszerre rémisztőek és hihetetlenül viccesek is. Az idő összeomlását szintén remekül vitték színre, hiszen ismét egyedien, klisék nélkül tudták érzékeltetni a közelgő veszélyt, és annak hatását az univerzumra.

Davidnek és Sydnek, külön-külön ugyan, de volt egy csúcs jelenete az új epizódban, ami mellett nem tudok szó nélkül elmenni. Úgy tűnik, az időmanók – igen, mostantól így fogom hívni őket – ismerik azoknak a lényeknek a vágyait, akiket meg készülnek támadni, hiszen jól csőbe húzták mindkét szereplőt. Előtte még adtak pár csodálatos pillanatot ezzel a két karakterrel, ami arra pont elegendő volt, hogy megríkasson, aztán pedig jöhetett a hidegzuhany. Nem mondom, ügyes húzás volt, és pont eléggé gonosz is, bravó!

Négy epizóddal a sorozat befejezése előtt igencsak kezd beindulni a cselekmény, és ennek örülök, még akkor is, ha nem teljesen olyan lesz a vége, amilyennek gondolom, hiszen minden egyes rész egy utazás ebben a szériában, és hiányozni fog. Na, de szerencsére addig még hátra van pár hét.

Szerző

Szerkesztő

Koncertmániás detektívgyakornok, kezdő anglofil, rendkívül utópista Metal Lady. Elfogult rajongó, egyben egy leendő exkluzív kutyasziget tulajdonosa.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .