Egyelőre nem úgy tűnik, hogy meghallgatásra kerülnek az imáim A szolgálólány meséjével kapcsolatban. A pár héttel ezelőtti förtelmes csavarra még említés szintjén sem tértünk vissza – ez talán még önmagában nem is olyan nagy baj, az viszont már igen, hogy továbbra sem haladunk előre a cselekménnyel, ráadásul nagyon jó úton haladnak afelé is az írók, hogy megutáltassák velünk a főszereplőt, ami közel sem szerencsés dolog. Nem tudom, mik a showrunnerek tervei a negyedik évadra –  amit nemrég rendeltek be -, de hosszútávon ez így nem lesz jó.

June-nak (Elisabeth Moss) múltkori tettei miatt bűnhődnie kell, ami ebben az esetben azt jelenti, hogy szolgálólány társai körbeülve szégyenítik meg őt “megtisztulás” címszó alatt. June válaszul bemocskolja Ofmatthew-t (Ashleigh LaThrop), akinek köszönhetően bajban van most kislánya és a gileádi család, ahova került. Lydia (Ann Dowd) a többi nővérrel együtt új stratégiát alakít ki, ami néhány szolgálólány áthelyezésével is fog járni, közben visszagondol Gileád előtti életére: arra, hogy mennyire szívén viselte már akkor is a gyerekek sorsát, hogyan próbált segíteni egy hátrányos helyzetű kisfiún, valamint szerelmi életébe is rövid betekintést nyerhetünk.

Lydia nővér háttérsztorijára mindig is kíváncsi voltam, és jobban tudnék örülni neki, hogyha a sorozat nem egy olyan pontján mutatták volna be, ahol már inkább előre kéne haladni a cselekménnyel, nem egyhelyben álldogálni és fillerekkel kitölteni az időt. Mindezt félretéve azért érdekes volt őt is közelebbről megismerni, mivel sok kérdésre választ kaphattunk vele kapcsolatban – és természetesen még mindig reménykedem abban, hogy azért jött ez a kis kitekintés, mert fontos szerepet fog betölteni az ő karaktere a későbbiekben.

June-ra visszatérve, eddig is voltak kérdéses lépései, amiket azért javarészt elnéztünk neki, mert meg kellett tennie a túlélésért. De most, amit Offmatthew-val csinált – ráadásul bevonva az összes többi szolgálólányt is – már azért picit túllő a célon. Az sem enyhítő körülmény, hogy Ofmatthew fekete bőrű, míg a többiek szinte kivétel nélkül fehérek. Ez persze nem azt jelenti, hogy más rasszból származó emberek sosem követnek el hibákat, és amit Ofmatthew tett, az közel sem elfogadható, de az sem, ahogy vele bántak a többiek, és ezt a helyzetet a rasszok közti egyensúly hiánya csak súlyosbítja.

Mindent összevetve, önmagában nem volt egy olyan rossz epizód az Unfit, sőt, kifejezetten élvezetes drámává kerekedett ki, csak nem a széria ezen pontján kellett volna megjelennie.

Szerző

Szerkesztő

Koncertmániás detektívgyakornok, kezdő anglofil, rendkívül utópista Metal Lady. Elfogult rajongó, egyben egy leendő exkluzív kutyasziget tulajdonosa.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .