Mi volt az ok, amiért összehoztátok az első Adamas Tábort 2013-ban?
Az ok az volt, hogy szerettünk volna a klubtagoknak egy tábort szervezni. Mindenki hozta a saját párját, barátait, s elég sokan lettünk. Egy olyan tábort szerettünk volna, ahol mindent megtalálunk, ami Alkimista Labor. Legyen wargame, cosplay, társasjáték, szerepjáték, buli. Miközben az elsőt szerveztük, felvetődött: mi lenne, ha szabadon, bárki jelentkezhetne. És azóta mindenkit szívesen látunk, aki kicsit kikapcsolódna és egy hétig csak a hobbijainak élne.

A tábor ideje alatt is nyitva áll az Alkimista Labor, vagy nyári szünetre mentek?

Nyári szünetre megyünk.

Az Atkári repülőtér évek oda ad otthont a tábornak, miért ezt a helyszínt választottátok?
A helyszín onnan jött, hogy egyik szervezőtársunk és klubtagunk ajánlotta. Ő anno járt oda modellező táborba és tudta, szépen ki van építve (rendes wc-k, fürdési lehetőség, mosási lehetőség, épített konyha stb.). Több helyszínt is megnéztünk, de végül a helyiek vendégszeretete itt marasztalt minket.

Idén meddig lehet jelentkezni hozzátok, és van ehhez valamilyen feltétel?
Augusztus 3-ig.Éa annyi a feltétel, hogy 16. életévét be kell töltenie a jelentkezőnek. Továbbá 18 év alatt szülői engedélyt is kérünk.

Az öt napos tábor alatt milyen cosplayes tevékenységgel készültök idén?
Cosplayes előadásokkal és workshopokkal. Idén nem csak cosplayes workshopjaink lesznek, de igyekeztünk olyanokat összeválogatni, amik a cosplayezésben is használhatóak.

Idén mivel várjátok a jelentkezőket, kik lesznek az előadók?
Idén négy előadónk lesz:
Pálosi Szilvia „Trick” – SFX protézisek készítése és alkalmazása – kezdő szint.
Horváth Nelli „Dosadi” – Az alkotás terápiás hatásai.
Bene Nikoletta „Ms. Terious” – Aloy mikroszkóp alatt.
Magyar Gábor „G” – Filmszalag túloldalán.

Évről-évre bővül a tábort támogatók köre, mi az idei nagy újdonság?
Piatnik érkezik hozzánk pár, újonnan megjelent társasjátékával. Támogat minket BagsziPoké Pokemon TCG oktatáshoz kezdő paklikkal. Metagame is beállt mellénk. A Men in Tanks csapatától is kapunk egy szettet, hogy kipróbálhassuk taktikai társasjátékukat.

Rendkívül sok előadás volt az elmúlt években, lehet kiemelni belőle párat, mint közönség kedvenc?
Sok kiemelkedő volt. Például Tulok egy órásra tervezett előadása, ami 3 órásra nyúlt, annyi kérdést tettek fel a táborlakók. Vagy ott van tavalyról Miyaou előadása a cosplayes sminkelésről, ami után még órákig a lányokkal összeülve tanította őket.

Nemrég új kabalát tettetek közzé, Samada miként került be a csapatba?
Samada egy cicasárkány, ami Adamish (a tábor sztorijául szolgáló sziget) őshonos, intelligens állata. Úgy tudtuk, hogy kihaltak, de tavaly ősszel sikeresen találtak egy tojást a kutatóink. Kiderült, hogy a fűrészgép melegét szereti és ki is kelt. Így, bekerült a csapatba, mint a cosplayezést kedvelő, jó taktikai érzékkel ellátott segítő.

Jövőre is számíthatunk egy felejthetetlen nyárra veletek?
Előre láthatólag igen!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .