Előző cikkünkben a Kdrama love story-k kibontakozásáról volt szó, ezúttal pedig eggyel tovább lépve egy top 5-ös válogatással folytatjuk a sort, a legismertebb és a legmagasabbra értékelt történetekkel az elmúlt pár évből. A lista változatos; a kosztümös drámától kezdve a katonai akciósorozaton és az office drama kategórián keresztül ível át. Lássunk is a listát:

Descendants of the Sun – 태양의 후예 (2016)

Koreában minden férfi számára kötelező 21 hónapot a katonaságban szolgálni, ám vannak, akik hivatásnak is az ország védelmét választják. A Descendants of the Sun főszereplői nemcsak az ellenség ellen harcolnak titkos kormányzati akciókban, hanem saját érzelmeikkel és korlátaikkal is meg kell küzdeniük. Egy ilyen nemes karrier sok áldozattal jár, hiszen egy katonának a parancsot mindig teljesítenie kell, csakúgy mint egy orvosnak, mindkettőnek az emberi élet megmentése a legfontosabb feladata.

Descendants of the Sun (2016)

A történet szerint Yoo Shi-jin parancsnok első látásra beleszeret a karrierista doktornő Kang Mo-yeonba, ám hamar rájönnek hogy munkájuk szerelmük útjában áll. Mégis végzetük újra és újra egymáshoz sodorja őket, legyen szó egy utcai verekedésről vagy földrengés sújtotta afrikai ország sérültjeinek megmentéséről. A sorozat minden egyes színésze hibátlan alakítást nyújt, a dráma minden díjat besöpört 2016-ban. Végig újabb és újabb váratlan fordulatokat tartogat, a stáb és a storyline pedig hitelesen hozza a karakterfejlődéseket.

What’s Wrong with Secretary Kim – 김비서가 왜 그럴까 (2019)

Whats Wrong With Secretary Kim Official
What’s Wrong with Secretary Kim? (2019)

Ha valami Park Seo-joon és Park Min-young főszereplésével kerül vászonra, az már önmagában is sikerre van ítélve. A koreai filmipar ‘veteránjai’ bármilyen karaktert hihetővé tudnak tenni a vásznon. Ezért működik a ilyen jól a milliárdos CEO és titkárnője között kialakuló love story, ráadásul útjuk már egy gyermekkori ígérettel egybe fonódott. És hogy mi baja lehet Kim titkárnőnek, hogy 8 év után fel akar mondani? A sorozat végére minden kiderül!

W – Two Worlds Apart (2016)

W – Two Worlds Apart (2016)

A rezidens Oh Yeon-joo hirtelen kedvenc webtoonjának világában ébred, épp időben, hogy megmentse főszereplőjének, Kang Chul-nak az életét. Ám ez csak a kezdet; Yeon-joo rájön, hogy újraírhatja a webtoon világát, de közben belekeveredik egy bonyolult gyilkossági ügybe Kang Chul világában. A sorozatban a képzelet valósággá válik, és a valóság és a webtoon közötti határok pedig elmosódnak. Ugyanis ettől kezdve a főszereplők sorsa visszavonhatatlanul összefonódik. A feszültséget remekül visszaadja a Lee Jong-suk és Han Hyo-joo közti kémia a képernyőn, a storyline pedig a drámai pillanatok mellett akció jelenetekben sem szenved hiányt. 

Hwarang – 화랑 (2016-2017)

A kosztümös drámák sem idegenek a Kdrámák világában, hiszen a hatalomért vívott harc egy visszatérő téma a történelem során is. Sorozatunk a történet szerint a koreai Silla korban a királyt szolgáló ifjú férfiakból álló speciális alakulat, vagyis a Hwarang kialakulásáról szól.

Hwarang: The Poet Warrior Youth (2016-2017)

A trónért vívott harc minden uralkodó számára egy életre szóló kihívás, ehhez felnőni pedig nagy feladat. A rendező ezúttal nem csak a vásznon vonultatott fel egy elit társaságot, hanem színészek is remekelnek ebben a coming-of-age történelmi drámában. Többek között itt villogtatta meg tehetségét a BTS Kpop szenzáció fiatal tagja, Kim Tae-hyung, aki arca mellett hangját is kölcsönözte a sorozat OST-hez (ami megnyerte az év filmzenéje díjat is). Mellette szintén Kpop-os múlttal rendelkező Park Hyung-sik és Choi Min-ho alkotják a csapatot  Park Seo-joonnal, és Go Arával a női főszerepben.

Memories of the Alhambra – 알함브라 궁전의 추억 (2019)

Hyun Bin és Park Shin-hye főszereplésével szintén garantált a hangulat, és ez a sorozat tűkön ülve hagy minden epizód végén. Váratlan fordulatok és csavarok mentén bontakozik ki a történet, ami egy lenyűgöző, de kicsit rosszul sikerült veszélyes középkori stílusú VR játék piacra dobásáról szól, a Netflix kiadásában.

Memories of the Alhambra (2019)

Egy 17 éves srác kifejleszti a világ egyik legkülönlegesebb VR játékát, majd eltűnik a föld felszínéről. A formabontó játék használatához csak egy pár speciális kontaktlencse kell, ám ha valaki belép a játékba, nincs kiszállás; a csatákban és párbajokban szerzett sérülések valóságosak. Mindeközben megindul a harc a játék jogainak megszerzésére és a végzetes technikai hibájának kiküszöbölésére. Főszereplőink ezért küzdenek, félretéve egymás iránti érzéseiket.

A fent említett 5 sorozat bármelyikét érdemes megnézni, mert ezekben a drámai jelenetek nem elcsépelt és unalmas formában kerülnek képernyőre. Inkább a profi kivitelezés, szívhez szóló pillanatok megjelenítése a vásznon jellemzi őket. Remélem Ti is kedvet kaptok hozzá! 🙂

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “Kdrama Ajánló: Kezdő Szint”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .