Hölgyek, urak, s minden egyéb tisztelt olvasónk, erősen a finisben vagyunk már, hiszen az utolsó előtti Légió részt vetítették le a héten, és én személy szerint nagyon nem vagyok felkészülve a fináléra. Na, de ne haladjunk ennyire előre, hiszen van még egy csodálatosan sikerült Chapter 26-ünk, ami bő negyvenöt perc alatt megadott nekünk mindent, amire csak vágytunk. Volt itt dráma, visszautalások korábbi történetekre, valamint az időutazást továbbra is pompásan ábrázolták, arról nem is beszélve, hogy a végső epizódot is gyönyörűen felvezették.

David (Dan Stevens) és Switch (Lauren Tsai) ismét visszamennek az időben, és tudtuk nélkül követi őket Syd (Rachel Keller), Kerry (Amber Midthunder) és a még mindig sebesült Cary (Bill Irwin) is. Az idő viszont rendkívül instabillá válik az interferencia miatt, így a két alakulat ugyanakkor, de különböző helyen köt ki – Sydék az épp a csecsemő Daviddel egyedül maradt Gabrielle (Stephanie Corneliussen) társaságában maradnak, míg David összefut édesapjával, Charlesszal (Harry Lloyd), aki épp Faroukot (Navid Negahban) látogatja Kairóban. David megpróbálja rávenni Charlest, hogy fogjanak össze ketten Farouk ellen, hogy ezúttal legyen esélyük legyőzni őt, azonban Légió, és egy második, nem várt vendég megnehezíti a dolgukat, Sydéknek pedig az idődémonokkal gyűlik meg ismét a bajuk.

Említettem már a legelső alkalommal is, amikor megjelent a szériában az időutazás, de ki kell jelentenem, hogy Hawleyék továbbra is remekül bánnak ezzel a kérdéssel, valamint a vele járó következményekkel. Az idő összeomlását zseniálisan jelenítik meg, az idődémonok pedig, akármennyire is cukik, ugyanannyira félelmetesek is, és ezt talán a mostani részben jobban sikerült érzékeltetni. A multiverzumról akkor még nem is beszéltem, pedig voltak már utalások rá a második évadban is – röviden csak annyit fűznék a témához, hogy a Légiónak kéne a mintapéldának lenni a többi Marvel médium számára.

Ami a cselekményt illeti – atya ég, mi van, s mi lesz még itt! Imádtam Charles és David közös jeleneteit, azt hogy Charles hitt a fiának, ám meg is kérdőjelezett egy-két dolgot, és ugyanezt tette Faroukkal kapcsolatban is. Eleinte féltem, hogy Légió a legrosszabb módon kapcsolódik majd be a sztoriba, de kicsit megrágva magamban a látottakat és hallottakat azt kell mondjam, pont jókor és összességében jól mutatkozott be Charles előtt – olyannyira, hogy kicsit libabőrös is lettem. Gabrielle és Syd beszélgetése meglepett, ugyanakkor mindkettejüknek szükségük volt egymás szavaira, és a végeredmény egy szomorú, de ugyanakkor reményteljes jelenet lett.

Jövő héten tehát búcsúzunk a Légiótól, és én egyszerre várom és nem is a lezárást. Egy biztos: a Chapter 26-ben történtek, valamint a promó alapján egy igazán epic végre számíthatunk.

Szerző

Szerkesztő

Koncertmániás detektívgyakornok, kezdő anglofil, rendkívül utópista Metal Lady. Elfogult rajongó, egyben egy leendő exkluzív kutyasziget tulajdonosa.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .