Kevés olyan elborult sorozat van, mint a Future Man – talán a Legends of Tomorrow, ahol a történet koherens részét képezik az őrültségek – és ha ez még nem lenne elég, kapunk izgalmakat, rendkívül érdekes karaktereket, ügyesen átgondolt időutazást, és egy olyan forgatókönyvet, amitől megáll az ész!

Josh Futturman (Josh Hutcherson) a legnagyobb hős, akit a bolygó csak kívánhat, megmenti az ártatlanokat, leszámol a gonosszal, már ha az éppen egy videójátékban szerepel, ugyanis Josh a való életben nem ért el még semmit: a szüleivel él, egy kutatóintézet takarítója, és az egyetlen életcélja, hogy végigvigyen egy videójátékot, amit még senki másnak nem sikerült. Arra azonban nem számít, hogy a virtuális valóság a szeme előtt elevenedik meg, és neki azzá a férfivá kell válnia, akit mindenki csak úgy ismer, hogy Future Man!

Wolf (Derek Wilson) és Tiger (Eliza Coupe) ugyanis valós személyek, és a jövőből érkeztek, hogy megtalálják a világ megmentőjét, és megakadályozzák az emberiség pusztulását. Ehelyett találnak egy takarítót, de bármilyen őrültségnek is hangzik, pont rá van szükségük, csak ezt nehezen ismerik be.

Próbálom megtalálni a legelborultabb jelzőt, amivel illethetném a szériát, de nem találom, ezt egyszerűen látni kell. Olyan szintű nettó hülyeség van benne, ami egyszerre logikus, bődületes szánalmas, és mégis értelmes. De hogy egy kis ízelítőt adjak: dick párbaj, női ruhák, virtuális valóság, fosós süti és egy randa nagy herpesz is van a képben.

Josh Hutchersonról régóta tudjuk, hogy remek színész, akinek fantasztikus humora van, de ebben a sorozatban teljesedik ki igazán, hogy ő mennyire jó. Arról már ne is beszéljünk, hogy olyan jeleneteket (meg egy kis öniróniát) vállalt be, amire férfi kollégáinak 99 százaléka nemet mondott volna.

Bár nem egy szigorúan véve játékadaptációról vagy remake-ről van szó, mégis a verekedések és akciójelenetek mintha egy akciójátékból lettek volna kivágva – a beszólások dettó –, plusz állandó és folyamatos utalás van úgy kb. mindenre, ami egy kicsit is geek, olykor rendívül expliciten, olykor annyira eldugva, hogy pár nap után esik le a nézőnek, hogy „basszus, ez onnan van”!

A Future Man az a sorozat, amitől az ész megáll, és mégsem, ami alpári és mégsem, ami kiszól-beszól-kicsavar, de eközben egy rendkívül okos és ügyesen felépített, koherens történeten vezetnek minket a készítők – és ez egy igazi bravúr!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “Future Man (2017-), 1. évad”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .